Select Menu

"Απαξιώνεις την Άμυνα με εντολή της τρόϊκας"!
Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών η οποία τον κατηγορεί ότι “παίζει” το παιχνίδι της τρόϊκας που στόχο έχει την απόλυτη απαξίωση της Άμυνας.
Η ΑΚΙΣ σε ανακοίνωσή της με αφορμή δηλώσεις που έκανε ο κ.Στουρνάρας στο Real Fm, εξαπολύει κεραυνούς εναντίον του και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε ερώτηση εάν σε περίπτωση αποτυχίας των εισπρακτικών στόχων του μνημονίου θα ληφθούν νέα μέτρα εντός του 2013, απάντησε ότι εάν και είναι αισιόδοξος ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν, εν τούτοις σε περίπτωση αποτυχίας θα ληφθούν επί πλέον μέτρα, όχι από περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά από περικοπές περιττών δαπανών, στις οποίες συμπεριέλαβε, ως προτεραιότητα, τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.

Με βάση αυτή τη δήλωση η ΑΚΙΣ υποστηρίζει ότι συνάγονται τα εξής συμπεράσματα:

α. “Η εθνική άμυνα της χώρας απετέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της τρόικα, τις εντολές της οποίας ως φαίνεται εκτελεί σε υπερθετικό βαθμό ο κ. Στουρνάρας. Αν δε ο ίδιος δεν αφαιρέσει από τα παιχνίδια της τρόικα και του ΔΝΤ την εθνική μας άμυνα, τότε αποδεικνύεται ότι με την πολιτική του επιλογή υιοθετεί πρακτικές, που στο βωμό της οικονομικής ανάκαμψης, θυσιάζουν την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας μας, ανοίγοντας έτσι την όρεξη σε κάθε επίδοξο επιβουλέα.

β. Με δεδομένο ότι η τρόικα δεν θα αποδεχθεί αναστολή ή ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αφού τέτοια ενέργεια θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στην αμυντική βιομηχανία, όπου πολλοί εκ των δανειστών μας έχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα, είναι βέβαιο πλέον ότι οποιαδήποτε μελλοντική περικοπή στην άμυνα θα γίνει είτε από τις αποδοχές του προσωπικού είτε με δραστική μείωση της οροφής των ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι γνωστό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούνται από την τρόικα και το ΔΝΤ κυρίως, «αντιπαραγωγικές» και πολυέξοδες και ως εκ τούτου αποτελούν τον πρώτο στόχο. Έτσι σε όποια χώρα επεμβαίνει το ΔΝΤ, ο πρώτος τομέας που πλήττεται είναι η Άμυνα.

Υπάρχουν παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτή τη θέση:

α. Στη Βουλγαρία το ΔΝΤ επέβαλε τη δραστική μείωση του προσωπικού των ΕΔ και το κλείσιμο μεγάλων κρατικών αμυντικών βιομηχανιών. Έτσι η οροφή του βουλγαρικού στρατού μειώθηκε από 120.000 σε 30.000, έκλεισαν μονάδες και στρατόπεδα και αποστρατεύθηκαν στελέχη, κυρίως μικρών βαθμών, που βρέθηκαν στην κυριολεξία στο δρόμο, καταφεύγοντας σε ευκαιριακές χειρωνακτικές και αγροτικές εργασίες. Το κλείσιμο μεγάλων εργοστασίων αμυντικής παραγωγής γιγάντωσε την ήδη μεγάλη ανεργία και εργοστάσια, που κατασκεύαζαν τεθωρακισμένα οχήματα, βρέθηκαν να κατασκευάζουν καφετιέρες και σεσουάρ!

β. Το ίδιο στη Ρωσία, όπου μετά από τις περικοπές που επέβαλε το ΔΝΤ, ήταν συνηθισμένη καθημερινή εικόνα, πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, εν στολή, να εργάζονται ως φορτοεκφορτωτές στη κεντρική λαχαναγορά.

Μήπως τελικά αυτό επιφυλάσσουν και σε μας και διά στόματος Στουρνάρα το σερβίρουν, ώστε να μετρήσουν αντιδράσεις; Μήπως τελικά μια τέτοια πολιτική θα οδηγήσει τη χώρα γονυπετή να αποδεχθεί όσα έχουν σχεδιάσει εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, στο Σκοπιανό και στη Θράκη;

Κατόπιν των παραπάνω,

Καταγγέλλουμε

α. Ως άστοχη και απαράδεκτη, την αναφορά του υπουργού οικονομικών κ. Στουρνάρα, που ως πηγή εξοικονόμησης πόρων έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την εθνική άμυνα.

β. Ως εθνικά επικίνδυνη, οποιαδήποτε μείωση της οροφής των ΕΔ καθώς επίσης και οποιαδήποτε περικοπή που έχει σχέση με την εκπαίδευση, συντήρηση και ετοιμότητα των μονάδων μας.

Καλούμε

α. Τον πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ, να πάρουν θέση στις δηλώσεις Στουρνάρα, άλλως αποδέχονται την επικίνδυνη αυτή πρόταση, αποδεικνύοντας έτσι ότι θα αποτελέσει και την πολιτική που θα ακολουθήσουν στον τομέα της άμυνας.

β. Τον Α/ΓΕΕΘΑ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαγορεύσει οποιαδήποτε πρόθεση της τρόικα και του ΔΝΤ στην απομείωση των ΕΔ της χώρας.

γ. Τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, να λάβουν ξεκάθαρη και σαφή θέση έναντι των δηλώσεων Στουρνάρα, για ενδεχόμενη μείωση του έμψυχου δυναμικού των ΕΔ και μείωση δαπανών που έχουν σχέση με την προς πόλεμο προπαρασκευή και ετοιμότητά τους.

δ. Τους απανταχού Έλληνες πατριώτες και κυρίως τους οικονομικά ισχυρούς, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για σύσταση ταμείου στήριξης και ενίσχυσης της εθνικής άμυνας”.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top