Select Menu

"Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής", ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του μετά το τέλος του Eurogroup και αφού επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά."Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, το κρίσιμο όμως είναι η μεγάλη εικόνα. Και αυτή είναι αναμφίβολα θετική χάρις στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού. Σε εμάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εναπόκειται τώρα να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο αυτό και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης", τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ικανοποίηση και στη ΔΗΜΑΡ

Από τη άλλη, την ικανοποίηση τους δεν έκρυβαν ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την κατάληξη των πιστωτών, τα ξημερώματα της Τρίτης σε συμφωνία για τη μακροπρόθεσμη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, αλλά και για την καταβολή της δόσης των 43,7 δισ. ευρώ.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε σε συνομιλητές του και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος, έως νωρίς τα ξημερώματα βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό.

"Οι αποφάσεις του Eurogroup, με τη συνέχιση της χρηματοδότησης και τη μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους, συνιστούν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ", αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Παρατηρεί πάντως πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν να γίνουν πολλά ακόμη για την αντιμετώπιση της κρίσης, συμπληρώνοντας πως και η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει ουσιαστικά σε αυτή τη διαδικασία.

"Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη, με ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, προώθηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ύφεσης και δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής υποστήριξης", καταλήγει ο κ. Κουβέλης.

Στη ΔΗΜΑΡ ήδη συζητούν την επόμενη μέρα, δηλαδή τη συγκρότηση της περίφημης τριμερούς "επιτροπής συντονισμού" μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και τον ανασχηματισμό, που μάλλον θα γίνει στις αρχές του χρόνου, μετά την εκταμίευση των πρώτων 32 δισ. ευρώ και, ενδεχομένως, μετά την καταβολή και του δεύτερου μέρους της δόσης.

Συντονισμός και κοινή γραμμή εν όψει ανασχηματισμού

Οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν και δεσμεύθηκαν άλλωστε, ότι οι τοποθετήσεις τους θα είναι στο ίδιος μήκος κύματος με εκείνη του πρωθυπουργού ο οποίος συνομίλησε τουλάχιστον τρεις φορές με τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να τους κρατά ενήμερους για τις εξελίξεις και παράλληλα για να υπάρξει συντονισμός.

Σύμφωνα με το "Έθνος", ο κ. Σαμαράς, ο οποίος παρέμεινε όλη τη νύχτα στο γραφείο του μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, κ. Λαζαρίδη, Σταμάτη και Μπούρα, επεσήμανε στους κυβερνητικούς του εταίρους την ανάγκη να υπάρξουν ψύχραιμες αντιδράσεις και σε κάθε περίπτωση να συντονιστούν, έτσι ώστε να εμφανιστούν με ενιαία φωνή, όπως ακριβώς συνέβη και μετά την τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top