Select Menu

Κράτησε πολλές ώρες πλησιάζοντας μάλιστα και το όριο των δώδεκα ωρών το χτεσινό Eurogroup αλλά η συνεδρίαση διεκόπη σήμερα το πρωί ΧΩΡΙΣ τη λήψη απόφαση για την ημερομηνία καταβολής στην Ελλάδα είτε των 31,5 δις της επόμενης «δόσης» (είτε των συνολικά 44 δις ευρώ από τα υπόλοιπα προηγούμενων «δόσεων».
Η συνεδρίαση για τη λήψη απόφασης θα συνεχισθεί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου…

Όπως όλοι θυμόμαστε η χτεσινό-βραδινή ΔΕΝ ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup, και οι χτεσινές «κόντρες» μεταξύ των τριών συνεταίρων της τρόικα ΔΕΝ ήταν οι πρώτες…

Σκέφτηκα να βάλω για τίτλο «…κρατάει χρόνια αυτή η…κολόνια» καθώς το δράμα της Πατρίδας μας και του ελληνικού Λαού ήδη μετράει 30 μήνες, δηλαδή βρίσκεται στον τρίτο του χρόνο…

Έκανα και σήμερα προσεκτικά την πρωινή μου ανάγνωση των άρθρων των Διεθνών Πρακτορείων Ειδήσεων για τα επίσημα και «ανεπίσημα» δρώμενα στο δωδεκάωρο της χτεσινό-βραδινής συνάντησης του Eurogroup.

Διάβασα και το «παράπονο» του Πρωθυπουργού μας κ Σαμαρά που συνοψίστηκε σε μια σύντομη παράγραφο που αποδίδω σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά χωρίς να αλλοιώνω το νόημά της:

«…Η Ελλάδα έκανε ότι είχε δεσμευθεί να κάνει. Τώρα οι συνεταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, ας κάνουν ότι αυτοί έχουν αναλάβει να κάνουν…»

Θυμήθηκα κάτι περισσότερο εύστοχο, και ποιητικά δραματικό, στην περιγραφή του δράματος που ζούμε και το παραθέτω εδώ στο blog με την ελπίδα ότι θα το διαβάσει και το Επιτελείο του κ Σαμαρά (ιδίως εκείνοι που του έγραφαν τους πύρινους λόγους για ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ και για την ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ και για την Εθνική μας περηφάνια:

«Μοναχή το δρόμο επήρες/εξανάλθες μοναχή/δεν είν' εύκολες οι θύρες/
εάν η χρεία τες κουρταλεί…»

Και για να μην παρεξηγηθώ από κάποιους «καλοθελητές» για Αντί-Νέο-Δημοκρατικά συναισθήματα θα προσθέσω ότι ελπίζω να το διαβάσουν και οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης και τα δικά τους Επιτελεία αλλά και ο κ Τσίπρας και το δικό του Επιτελείο που ήδη θεωρεί δεδομένη την κατάκτηση της Εξουσίας και την διαδικασία της ΑΝΑ-ΔΙΑ-ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ των Μνημονίων και των συμφωνηθέντων με 255 ΝΑΙ και τις προάλλες με 153 ΝΑΙ (από τον Μάίο του 2010 μέχρι και σήμερα όρων).

«Η Διχόνοια που βαστάει/ένα σκήπτρο η δολερή/καθενός χαμογελάει/ "πάρ' το", λέγοντας, "και συ".»

«Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει/έχει αλήθεια ωραία θωριά/μην το πιάστε, γιατί ρίχνει/εισέ δάκρυα θλιβερά.»

Σίγουρα η «Συγκυβέρνηση» των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη ευελπιστεί ότι τελικά την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία καταβολής της επόμενης «δόσης» μας.

Θα κλείσω δηλώνοντας ότι από τον Μάιο του 2010 έπρεπε να υπάρξει Κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ για τη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης και, δυστυχώς, δυσεπίλυτης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ΕΘΝΙΚΗΣ μας κρίσης και όχι τα «παιχνίδια» εναλλαγής προσώπων και Κομμάτων στους θώκους εξουσίας που είδαμε και φοβάμαι ότι θα ξαναδούμε στις επόμενες Εθνικές Εκλογές…
    

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top