Select Menu

Η πολιτική είναι αναίμακτος πόλεμος. Ο πόλεμος είναι αιματοβαμμένη πολιτική
Μάο Τσε Τούγκ

Τους αντιπάλους σου ή πρέπει να τους παίρνεις με το μέρος σου ή να τους εκμηδενίζεις.
Η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί ένας ηγεμόνας είναι αυτή που δίνουν οι άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν.
Τις τιμωρίες πρέπει να τις επιβάλεις όλες μαζί και το καλό σιγά σιγά.
Οι άνθρωποι ξεχνάνε ευκολότερα τον θάνατο του πατέρα τους παρά την απώλεια της περιουσίας τους-βλέπε Μνημόνια.
Νικολό Μακιαβέλι "Ο Ηγεμών"

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

Πιο πολύ από τον Μάο και τον Μακιαβέλι ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται τους Μεσσήνιους συμπολίτες και φίλους του για τις θέσεις-κλειδιά, χωρίς σε καμία περίπτωση να ισχυριζόμαστε ότι οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί. Άλλωστε είναι πολύ νωρίς για να κριθούν. Για τον Σαμαρά η Μεσσηνία είναι κάτι σαν την Silicon Valley.

Οι εφιάλτες του Στέλιου Στασινόπουλου

Φορώντας τζιν και σανδάλια, κάτω από μαύρο τελετουργικό χιτώνα του, ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται κάθε βράδι στον ύπνο τους.

“Αυτό που θέλω είναι να μην με απογοητεύσετε. Δεν πρέπει να με απογοητεύστε. Εσείς είστε ο περιούσιος λαός, ο εκλεκτός λαός των Μεσσηνίων. Ο ευλογημένος λαός. Οι Ναίτες Ιππότες του Αντώνη Σαμαρά. Απαστολή σας είναι να διαφυλάξετε ως κόρη οφθαλμού το όραμά μου να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτό είναι το Ιερό Δισκοπότηρο, η Ιερή Αποστολή μας. Δεν με νοιάζει να είμαι ο πιο πλούσιος του νεκροταφείου? Αυτό που έχει σημασία για εμένα είναι πηγαίνω για ύπνο το βράδυ και να σκέφτομαι ότι όλοι μαζί, εμείς οι Μεσσήνιοι, δημιουργήσαμε κάτι υπέροχο»

Πρέπει να πιστεύεις σε κάτι! Στη διαίσθησή σου, στη μοίρα σου, στη ζωή, στο κάρμα, σε οτιδήποτε. Αυτή η προσέγγιση δεν με πρόδωσε ποτέ και έχει κάνει όλη τη διαφορά στη ζωή μου... ανακάλυψα νωρίς τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου... “

Ο Στέλιος Στασινόπουλος σημερινός επικεφαλής του ΣΔΟΕ πετάχθηκε στον ύπνο του λουσμένος στον ιδρώτα. Τόση ώρα άκουγε την φωνή του κυρίου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε μπει στο δωμάτιό του και υπερίπτατο πάνω από το κρεβάτι που ο μπάρμπα Στέλιος,- άνθρωπος έντιμος και εργατικός είναι αλήθεια-, μοιράζονταν με την αγαπημένη του σύζυγο καθηγήτρια Αθανασία Κλουφέτου. Μαζί είχαν αποκτήσει 4 παιδιά.

- Ναι, Πρόεδρε, όλα αυτά που λες για μας τους ηρωικούς Μεσσήνιους είναι σπουδαία, τα στήθη μου φουσκώνουν από περηφάνια καθώς σε ακούω να τα απαγγέλεις μ΄αυτό το νευρικό τικ. Μόνο που δεν μους λες τι να κάνω με τη λίστα Λαγκάρντ, με τόσους φοροφυγάδες. Με πέταξες σ΄ένα κουβά με σκατά και δεν μου λες τι να κάνω...

Πράγματι Στέλιο, η λίστα Λαγκάρντ είναι ένα θέμα. Ε, θα λες ότι δεν ήρθε ακόμη η επίσημη λίστα από τους Γάλλους. Στο μεταξύ ζήτησα και από τον Στουρνάρα να παρακαλέσει τον Μοσχοβισί να καθυστερήσει την αποστολή της…Είναι ένα θέμα που πρέπει να το ”χειριστούμε” με κάποιο τρόπο...

- Τι εννοείς Πρόεδρέ μου; Να τη χάσουμε κι εμείς όπως ο Παπακωνσταντίνου;

Σε καμία περίπτωση. Το πολύ πολύ να πεις ότι σου την έκλεψαν από το γραφείο. Σοβαροί να είμαστε πάνω απ΄ όλα…

- Μα είναι σοβαρό Πρόεδρέ μου να πω ότι μου την έκλεψαν;

Έχεις δίκιο Στέλιο. Θα ζητήσω από τον Δημήτρη Σταμάτη, να σκεφθεί κάτι πιο έξυπνο…

- Πρόεδρε, δεν το δέχομαι αυτό, εγώ είμαι λαικό παιδί και έχω αρχές.

Πράγματι ο Στέλιος Στασινόπουλος μπορεί να μην είναι προηγμένης τεχνολογίας αλλά έχει μπέσα όπως λένε ακόμη και οι εχθροί του.

Επίσης είναι κολλημένος, αυτό είναι το προσόν του. Είναι κολλημένος με τον Αντώνη Σαμαρά. Γεννήθηκε στα Αλώνια Μεσσηνίας το 1954. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επαγγελματικά είναι εφοριακός και εργάσθηκε για πολλά χρόνια σε εφορίες και στο Σ.Δ.Ο.Ε. (Εφορία Καλαμάτας, Μεσσήνης, Μελιγαλά, Α΄ Πειραιά και ΠροΪστάμενος της Υποδιεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε Καλαμάτας).

Υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος από την αρχή της σταδιοδρομίας του. Το 1990 ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση, εξελέγη δυο φορές Πρόεδρος του χωριού του με την καθολική ψήφο των συγχωριανών του. Με τους Καποδιστριακούς Δήμους εξελέγη 2 φορές Δημοτικός Σύμβουλος Άριος και στις τελευταίες εκλογές εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας.

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αθανασία Κλουφέτου και έχει τέσσερα παιδιά. . Στήριζε τον Αντώνη Σαμαρά τόσο στη ΝΔ όσο και στην Πολιτική Ανοιξη.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top