Select Menu

Οκτώ υπουργοί και υφυπουργοί των τελευταίων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έχει φθάσει στη Βουλή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews πρόκειται για τους Γιάννη Ανθόπουλο, Γιώργο Βουλγαράκη, Νικήτα Κακλαμάνη, Τάσο Μαντέλη, Γιάννο Παπαντωνίου, Φεβρωνία Πατριανάκου, Αρη Σπηλιωτόπουλο και Απόστολο Φωτιάδη. Ολοι ελέγχονται για τα περιουσιακά τους στοιχεία και έχει δοθεί εντολή ανοίγματος λογαριασμών.

Το δημοσίευμα της Realnews βασίζεται σε ερώτηση που είχε υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Ο βουλευτής ρωτούσε να πληροφορηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ποιά πολιτικά πρόσωπα ερευνώνται αυτή τη χρονική περίοδο από τον ΣΔΟΕ, πότε ξεκίνησε η έρευνα και σε ποιο σημείο βρίσκεται.

Η υπόθεση της βουλευτού Φεβρωνίας Πατριανάκου είναι ήδη γνωστή αφού με ένα εξαιρετικά επείγον και απόρρητο έγγραφό του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζητά από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να ανοίξει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως σήμερα όλους τους τραπεζικούς και άλλους λογαριασμούς της τέως βουλευτού και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνίας Πατριανάκου.

Στο έγγραφο που έχει εκδοθεί στις 2 Μαΐου του 2012 από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών ζητείται να ελεγχθεί σε όλες τις τράπεζες η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου του Πέτρου «αν υπάρχει ή υπήρχε λογαριασμός σε οποιαδήποτε μορφή για όλες τις μορφές κατάθεσης (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, παραγώγων σε δείκτες, μετοχές, προϊόντα συνάλλαγμα FTF κ.λπ.).

Επιπλέον ζητείται να τους γνωστοποιηθούν τυχόν διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων, ημεδαπών και αλλοδαπών, τυχόν γενόμενες πράξεις συναλλάγματος,τυχόν ύπαρξη θυρίδων καθώς και κάθε άλλη σχετική με διακίνηση χρηματικών ποσών πράξη όπως αγορά ομολόγων ή εντόκων γραμματίων ή χρυσών λιρών ή ράβδων χρυσού, πράξη REPO, χορήγηση ενυπόθηκου δανείου κ.λπ. Καθώς και να μας αποστείλετε και τα οικεία παραστατικά για διατραπεζικές εγγραφές αξίας πάνω από 10.000 ευρώ.

Για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Ανθόπουλο ερευνώνται υποθέσεις που είχε χειριστεί ως δικηγόρος εταιρειών και έχουν ανοίξει ήδη οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Για τον Νικήτα Κακλαμάνη ελέγχεται το πόθεν έσχες για τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει άμεσα έρευνα στους λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.

Φορολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και για τον πρώην υπουργό Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη καθώς και για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου και για τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, το όνομα της οποίας βρίσκεται και στη λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Ερευνα του ΣΔΟΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και για την υπόθεση της γερμανικής εταιρείας Μαν, το οποίο αφορά την προμήθεια τρόλεϊ από τον ΗΛΠΑΠ και τις μίζες που φέρεται να έχουν κατατεθεί από τους Γερμανούς μέσω των off shore εταιρειών στις Παρθένους Νησους και την Κύπρο. Το θέμα αυτό αφορά τον πρώην υπουργό Χρήστο Βερελή.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος ερευνάται για την προέλευση των εισοδημάτων του ενώ έχει ζητηθεί άνοιγμα λογαριασμών τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεργάτες του.

Τη λίστα των οκτώ πολιτικών συμπληρώνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Φωτιάδης και ελέγχονται τα εισοδήματά του όπως και οι εκλογικές του δαπάνες για την περίοδο 2000-2001.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top