Select Menu

Ως ένα «σημείο καμπής» στην κρίση χρέους της ευρωζώνης χαρακτήρισε ο γάλλος υπουργών Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι θα συνεισφέρει στη «σταθεροποίηση» της ευρωζώνης.Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον συμβιβασμό αυτό, που αποτελεί, όπως είπε, «εγγύηση αξιοπιστίας».

«Μια συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ θα είχε χάσει σε αξιοπιστία», διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ουάσιγκτον επέμεινε στο ότι το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα πρέπει «να εξεταστεί με σοβαρό τρόπο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία είναι «πολύ σημαντικήτόσο για την Ελλάδα όσο και για τον ελληνικό λαό, που έχει ανάγκη την άρση της αβεβαιότητας για την ανάπτυξη της οικονομίας του, αλλά και για την ευρωζώνη, γιατί ξαναδίνει σταθερότητα και επιτρέπει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».

Ο Μοσκοβισί υπογράμμισε, επίσης, ότι η Γαλλία έχει «παίξει ένα σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο» μεταξύ των διαφόρων πλευρών , τονίζοντας ότι «η σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ είναι η προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top