Select Menu


To άρθρο αυτό, εισήγηση του Στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου, δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2012, αλλά είναι πραγματικά σαν να γράφτηκε σήμερα.
Παρουσίαση – σχόλια για το βιβλίο του Γιώργου Μαλλούχου
«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΡΑΙΧ» (Η Ελληνική κρίση ως μοχλός μιας Γερμανικής Ευρώπης)
Εισήγηση Στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου, Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ:
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Μαλλούχος διακρίνεται για την διευσδυτικότητα και τη δυνατότητα ανάλυσης σοβαρών θεμάτων όπως είναι διαπιστωμένο τόσο στο δημοσιογραφικό όσο και στο συγγραφικό του έργο. Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ του χαρακτήρα του, το δημοσιογραφικό του ήθος διαφαίνονται ακόμα μία φορά και στο βιβλίο του «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΡΑΙΧ» (Η Ελληνική κρίση ως μοχλός μιας Γερμανικής Ευρώπης).

Στο βιβλίο του δεν επιδιώκει να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ αλλά να ΣΥΝΕΓΕΙΡΕΙ τους Έλληνες και όχι μόνο. Διότι η οικονομική κρίση λαμβάνει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας και αφού σαρώσει το νότο της ΕΕ είναι δυνατόν να πλήξει ακόμα και τους γενεσιουργούς- υποκινητές –υποδαυλιστές της Γερμανικής επέλασης.

Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ήταν προοίμιο. Tώρα με όπλο την οικονομία απαιτούν οι λαοί να γίνουν φόρου υποτελείς όχι στους Γερμανούς αλλά στους τραπεζίτες.

Ο Γιώργος Μαλλούχος, για την καταστροφή της Ευρώπης που είναι σε εξέλιξη, δεν επιθυμεί να δείξει δρόμους ούτε εμφανίζεται ως σωτήρας και ειδικός προκειμένου να την αποτρέψει.

Για τη διέξοδο από την οικονομική κρίση εκείνο που επιδιώκει είναι αυτό που λείπει από την κοινωνία μας:

• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,
• ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ,
• ΘΑΡΡΟΣ και γιατί όχι
• ΘΡΑΣΟΣ

με ευγένεια εναντίον αυτών που ασελγούν απέναντι στους Έλληνες, διότι οι ταγοί της πατρίδας μας, αντί να διεκδικήσουν αυτά που μας οφείλει η Ευρώπη, διστάζουν, για να μην πω ότι λάκισαν και εγκατέλειψαν παντελώς την προσπάθεια, για αποτροπή της καταστροφής της χώρας μας , και οδήγησαν έτσι στον διασυρμό της και στην διαπόμπευση των Ελλήνων .

Ο συγγραφέας δεν αρνείται ότι τα αίτια της κρίσης που βιώνουμε βαρύνουν αποκλειστικά και μόνον τους Έλληνες (πολιτική ηγεσία και λαό). Πλην όμως δεν αποδέχεται ότι η Ελλάδα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την εντός εισαγωγικών υποδούλωση του συνόλου των αδύναμων κρατών-μελών της ΕΕ. Και όλα αυτά από τους ισχυρούς της Ευρώπης που και αυτοί οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι θα καταλήξει η όλη κρίση σε ντόμινο. Μία κρίση που θα συμπαρασύρει και τις δικές τους χώρες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Γιώργος Μαλλούχος ως δεινός δημοσιογράφος γνωρίζει τη δύναμη της γλώσσας και έχει την ικανότητα σε μία και μόνο πρόταση να συμπυκνώσει το μέγιστο ζήτημα των ημερών μας. Σας μεταφέρω αυτολεξί από το 6ο κεφάλαιο, σελίδα 216:

«Η Γερμανία δεν μπορεί να εκδιώξει την Ελλάδα από την ΕΕ, αλλά μπορεί να την στραγγαλίσει».
Και συνεχίζει ότι,

"όλα είναι ακόμα ανοιχτά στη διαπραγμάτευση και αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος από την πλευρα μας, να επιδείξουμε μια πιο επιθετική διαχείριση του προβλήματος χωρίς αμφισβήτηση του χρέους, αλλά με πίστη σε μια μάχη για την υποχώρηση των δανειστών από απαιτήσεις που διαλύουν τη χώρα..»
Όπως συνεχίζει ο Γ. Μαλλούχος στο ίδιο κεφάλαιο,

"η Ελλάδα έχει τεράστιες ευθύνες. Το Βερολίνο πράγματι έχει πληρώσει πολλά, κανένας όμως δεν πρέπει να λησμονεί τη διαβοήτη Siemens που ηταν το μακροβίοτερο πιθανότα σκάνδαλο στη διεθνή ιστορία, που για την Ελλάδα ξεκινά με τις τηλεφωνικές συνδέσεις του 1954 για να μην σταματήσει έκτοτε σχεδόν ποτέ».
Στο ίδιο κεφάλαιο ο Γιώργος βουτάει σε πιο βαθιά νερά τονίζοντας πως

"η Γερμανία ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να καταβάλλει στην Ελλάδα τις οφειλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις ,που σύμφωνα με μετριότατους υπολογισμούς είναι μερικές εκατοντάδες δις ευρώ. Αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής χάθηκε το 13% του πληθυσμού της Ελλάδος".
Μπορεί τα οικονομικά να μην είναι ο κύριος τομέας μου, εκείνο όμως που μπορώ να αναφέρω είναι πως, παρά τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν αδιάλειπτα να εγγυώνται την εθνική κυριαρχία μας και να είναι πάντα πιστές στα δημοκρατικά ιδεώδη.

Ο Ελληνικός λαός αυτό που επιζητεί είναι : ΟΡΑΜΑ, ΕΛΠΙΔΑ, και ΣΕΒΑΣΜΟ στις πολιτισμικές του παραδόσεις και αν μη τι άλλο αξιώνει ένα καλύτερο μέλλον μέσα στην πατρίδα για τα παιδιά του.

Λογικές που καταρρακώνουν το ηθικό όταν ευτελίζονται οι αποδοχές και τα όρια διαβίωσηςλειτουργούν αρνητικά για το μέλλον της πατρίδας και ασφαλώς και επηρεάζουν το φρόνημα και το ηθικό όλων των Ελλήνων.

Το ηθικό, σύμφωνα με τον Μέγα Αλέξανδρο, είναι ο μέγιστος παράγοντας για το αξιόμαχο ενός στρατού. Αυτό οι ηγεσίες ενίοτε το πλήττουν με άστοχες και επιπόλαιες ενέργειες και δεν μπορούν συνεχώς να επικαλούνται την άσχημη δημοσιονομική κατάσταση.

Συμφωνώ απόλυτα με το συγγραφέα ότι σε καμια περίπτωση δεν θα πρέπει η οικονομική κρίση να μας οδηγήσει σε διολίσθηση γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά. Ο ίδιος τονίζει ότι η γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας αναβαθμίζεται όχι μόνο από την Αραβική Άνοιξη και ούτε από την προβληματική συμπεριφορά του Ιράν, αλλά από την σχεδόν βέβαιη ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου που με την κατάλληλη διαχείριση μπορούν να μας βάλουν και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

Θα κλείσω με τα λόγια του εκλιπόντος καθηγητή του Χάρβαρντ κ. Σταύρου πως την Ελλάδα δεν θα τη σώσουν οι Ευρωπαίοι και οι μεγαλοπαράγοντες.

«Δεν χρωστάμε ούτε πεντάρα σε έθνη κράτη, σε καμία Γαλλία και σε καμία Γερμανία , χρωστάμε σε τραπεζίτες. Οι τραπεζίτες επενδύσαν χρήματα σε ομόλογα στην Ελλάδα και θα έπρεπε να αναλάβουν το ρίσκο, όπως το κάνουμε και εμείς στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».
Ασπάζομαι πλήρως το διάγγελμα του Ελευθέριου Βενιζέλου της 1ης Ιουλίου του 1932, πως παρά τα ηττοπαθή κηρύγματα η χώρα μας δύναται να αντιμετωπίσει νικηφόρως την παγκόσμια κρίση και να ανασυγκροτηθεί οικονομικώς και αν ακόμη οι ξένοι δεν μας βοηθήσουν, ουδείς υπάρχει κίνδυνος καταστροφής. Κατά συνέπεια, απορρίπτεται κάθε είδους τρομολαγνεία, ότι αν δεν υπογραφεί το μνημόνιο και αν δεν υπακούσουμε στην τρόικα και αν δεν εκταμιευτεί η 5η ,η 6η και καλά η 7η δόση, η Ελλάδα θα καταστραφεί…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top