Select Menu

Ένα δημοσίευμα με τίτλο "Ο Πλούταρχος, τα μουγκρητά της Γης και η αλλαγή γενιάς" τράβηξε την προσοχή μου επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το γεγονός πως πλησιάζουμε στο κλείσιμο του Μέγα Ενιαυτού και το τέλος του χρόνου-κόσμου όπως τον γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα...

Η αιτία, σύμφωνα με την αναφορά του Πλούταρχου δεν είναι άλλη από το γεγονός πως αλλάζει η γενιά, ο τύπος ανθρώπων που ενσαρκώνονται. Αλλάζει η συχνότητα της συνείδησης τους, οπότε αλλάζει και ο κόσμος μας -η εικόνα που έχουμε γι΄αυτόν.

Σημάδια στη Γη και τον ουρανό σημειώνουν το πέρασμα αυτό στη νέα συνείδηση. Τα σημάδια που έχουν σημειωθεί είναι πάρα πολλά... και ίσως εμφανιστούν και άλλα, ωστόσο από τα πιο σημαντικά είναι η μεγα-εκρήξεις του ήλιου, η μεγαλύτερη από τις οποίες αναμένεται το Δεκέμβρη του 2012. Πριν λίγους μήνες όμως είχαμε ακούσει και για παράξενα μουγγρητά που έβγαιναν από τη Γη και θύμιζαν τις "σάλπιγγες" της Αποκάλυψης.

Ο Πλούταρχος αναφέρει:
"Από ανέφελο και παντελώς αίθριο ουρανό ακούστηκε σάλπιγγα με οξύ και θρηνώδη ήχο, ο οποίος έκανε τους πάντες να τρελαθούν και να θορυβηθούν από το μέγεθος. Οι λόγιοι των Τυρρηνών ερμήνευσαν το τερατώδες φαινόμενο ως μεταβολή του γένους. Τα συμπάντα γένη είναι οκτώ και διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τον βίο και ως προς τα ήθη. Η ζωή του καθενός γένους είναι ορισμένη από τον θεό και δημιουργούν έναν ενιαυτό μεγάλης περιόδου. Όταν αυτή η περίοδος φτάσει στο τέλος της, μια νέα ξεκινάει οπότε και εμφανίζεται στην γη ή στον ουρανό κάποιο σημάδι. Σε όσους ασχολούνται με αυτά τα φαινόμενα, τους γνωστοποιείται με αυτό τον τρόπο ότι γεννιούνται άλλοι άνθρωποι διαφορετικοί και με διαφορετικό βίο. Για άλλους από αυτούς, οι θεοί θα νοιάζονται περισσότερο και για άλλους λιγότερο. 

Κατά την αλλαγή των γενεών υφίσταται και άλλες καινοτομίες: αυξάνεται το κύρος της μαντικής καθώς πετυχαίνει στις προβλέψεις της κι αυτό συμβαίνει διότι το δαιμόνιο στέλνει καθαρά και φανερά σημάδια. Μόλις, όμως, το νέο γένος κάνει την εμφάνισή του, οι δυνατότητες της μαντικής πέφτουν, αυτοσχεδιάζει και βλέπει το μέλλον με αμυδρά και σκοτεινά όργανα". (Πλούταρχος, Σύλλας, 7)

Το κείμενο συνεχίζει: "Τα ίδια αναφέρει και ο Διόδωρος Σικελιώτης στο 38οτης Ιστορικής Βιβλιοθήκης του επιβεβαιώνοντας μία πολύ παλιά θεωρία, ή μήπως μία χαμένη γνώση, η οποία ενδεχομένως «κρατάει» από τις παραδόσεις που προσπάθησε να μεταφέρει ο Ησίοδος στην αναφορά του για τα πέντε γένη."

Στη μαντική και τη σημαντικότητα των Διττών Εαυτών έχουμε αναφερθεί και σε άλλες αναρτήσεις μας εδώ, με την ευκαιρία της θεωρίας περί της Διττότητας του Χρόνου του Δρ Μαλέ. Εδώ αναφέρεται η μαντική καθώς το "δαιμόνιο" (άλλη ονομασία του Διττού, αγγέλου, ανώτερου Εαυτού κτλ) στέλνει καθαρά και φανερά σημάδια. Πράγματι οι περισσότεροι εξ αυτών που ασχολούνται με τη συνείδηση, το πνεύμα και την εξέλιξη που λαμβάνει χώρα, -και που ενεργά επιθυμούν και εργάζονται προς εκείνη την κατεύθυνση αυτογνωσίας- έχουν διαπιστώσει πως η φωνή της διαίσθησης γίνεται ολοένα και πιο καθαρή τα τελευταία χρόνια και πως τα όνειρα είναι αποκαλυπτικά, ως προς τη βέλτιστη μελλοντική ατομική ή συλλογική πορεία.

Κάποια πράγματα μοιάζουν ωστόσο αναπόφευκτα. Τα σημάδια που συνοδεύουν το τέλος των καιρών- το τέλος αυτού του Ενιαυτού και οι επιπτώσεις τους οδηγούν με σαφήνεια στο τέλος του χρόνου εκείνου των σχεδόν 26οοο ετών που λήγει και αυτό δεν είναι αναστρέψιμο.
Η νέα γενιά ανθρώπων έρχεται. Ένας άλλος κόσμος ξημερώνει.

Αυτό που παραμένει στο χέρι μας- και που ίσως θα έπρεπε να μας απασχολεί πολύ περισσότερο από τα υλικά αγαθά και την οικονομικο-πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, είναι το δικαίωμα και η "υποχρέωση" μας να συνδεθούμε στο τέλος των καιρών με το Διττό-Ανώτερο Εαυτό μας. Μόνο το δικό μας ατομικό μέλλον- μόνον η πορεία του μέλλοντος των επόμενων 26000 χρόνων -του επόμενου Ενιαυτού- είναι στο χέρι μας. Από το πόσο καλά θα ακολουθήσουμε τη φωνή του Διττού για να στρέψουμε το μέλλον μας προς την πραγμάτωση του βέλτιστου δυναμικού μας εξαρτάται το που και πως θα διάγουμε τη μελλοντική ζωή μας...

Από αυτή τη σύνδεση εξαρτάται και η θεραπεία μας και το ποσοστό χαράς στη ζωή μας.

Ο καιρός πλησιάζει.
Ας ζούμε με το νου να υποκλίνεται στην καρδιά
κι ας πορευόμαστε με τη Σοφία και τη Δύναμη που πηγάζουν από αυτή την ιερή σύνδεση.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top