Select Menu

Ο διεθνής απεσταλμένος για τη Συρία, Λάκνταρ Μπραχίμι, δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ιράκ, ότι η σύγκρουση στη Συρία αποτελεί «κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη».Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι αλ Μάλικι, τον πρόεδρο, Τζαλάλ Ταλαμπανί, και τον υπουργό Εξωτερικών, Χοσιάρ Ζεμπαρί, ο Μπραχίμι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «συζητήσαμε για τη Συρία, τα πολλαπλά προβλήματά της και για τον κίνδυνο που αποτελούν για τον συριακό λαό, τους γείτονες της Συρίας και την παγκόσμια ειρήνη».

Ο Μάλικι από την πλευρά του «ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η ζωή των σύρων αδελφών, αλλά και η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή», όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

«Το Ιράκ υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου ώστε να καταλήξουμε σε μια πολιτική λύση στην κρίση», αναφέρεται, επίσης στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, ο Μπραχίμι διέψευσε τις πληροφορίες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την αποστολή στη Συρία μιας δύναμης διατήρησης της ασφάλειας, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ένα στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης.

«Δεν γνωρίζω από πού προέρχεται η πληροφορία αυτή. Σίγουρα όχι από εμένα», σημείωσε ο διεθνής μεσολαβητής στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επόμενος σταθμός του Μπραχίμι θα είναι η Αίγυπτος.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top