Select Menu

Η σύγκρουση είναι κάτι ας το πω της μόδας τελευταία και πολύ επίκαιρο στις ειδήσεις , η μάλλον κάτι το οποίο συμβαίνει παντού γύρω μας και συντηρείται με πολύ μεγάλο κόπο από το σύστημα .
Σύγκρουση λέει θρησκειών και το αποτέλεσμα τόνοι χυμένο αίμα και απώλειες αθώων ανθρώπινων ψυχών.
Σύγκρουση λέει πολιτικών δυνάμεων και να που οι φανατισμοί μεταξύ ανθρώπων (που στην ουσία δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν) γίνονται αφορμές για πόλεμο όπου ο μοναδικός χαμένος είναι ο οποιοσδήποτε λάβει μέρος σε αυτόν.
Σύγκρουση λαών για το ποιος είναι πιο τίμιος , για το ποιος είναι πιο δημοκρατικά ελεύθερος , αποτέλεσμα έχθρα ανούσια με θύματα τα ίδια τα παιδιά μας .
Σύγκρουση σε χαμηλότερα επίπεδα όπως για ένα μέτρο γης με τον γείτονα, γίνεται αιτία ακόμη και για φόνο , και όμως σύγκρουση συμφερόντων την λένε .

Σύγκρουση ακραίων ομάδων δεξιών με αριστερών , σύγκρουση ομάδων χούλιγκαν για τις αθλητικές τους ταμπέλες , γίνονται καθημερινές αφορμές για να χυθεί λίγο αίμα παραπάνω να μεγαλώσει το μίσος μεταξύ μας λίγο παραπάνω , να βάλουμε άλλη μια ταμπέλα στο μέτωπο μας , να πάρουμε άλλη μια σφαίρα για τον αντίπαλο και όλα αυτά να τα ονομάζουμε ιδεολογία και να προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι αυτά είναι τα πιστεύω μας για τα οποία πρέπει να θυσιάσουμε το όλον ….

Όχι δεν το τρώω άλλο το παραμύθι τους.

Όχι γιατί έγινα σοφός η έγινα κάποιος διεθνολόγος(χαχαχα) αλλά γιατί νιώθω πως δεν έχω να χωρίσω τίποτα και με κανέναν άνθρωπο πάνω στη γη είτε αυτός πιστεύει σε άλλη θρησκεία, είτε κατοικεί σε άλλο κράτος , είτε είναι άλλο χρώμα, είτε έχει χιλιάδες διαφορές από μένα στην ιδεολογία και στην φιλοσοφία .
Η δική μου σύγκρουση γίνεται μέσα μου και αφορά όλον τον κόσμο .
Συγκρούεται η συνείδησή μου με την εικόνα μου .

Συγκρούεται κάθε τι ανθρώπινο που νιώθω με κάθε τι εικονικό που μου πλάσαραν για εξέλιξη .

Και το στραβό αλλά ταυτόχρονα και καλό είναι ότι τους πίστεψα και όχι μόνο το έκανα αλλά έγινα μια εικονική πραγματικότητα του εαυτού μου για πολλά χρόνια.
Πίστεψα στην εικόνα μιας βίλας κάποιου παπάρα και το έκανα όνειρο ζωής , πίστεψα στην εικόνα μια διαφήμισις όπου έδειχνε μια οικογένεια να τρώνε πρωινό όλοι μαζί και εγώ ο μαλάκας πήγα πήρα δάνειο και με τρέχανε οι δικαστικοί …

Πίστεψα ότι είμαι αυτό που βλέπουν οι άλλοι και όχι αυτός που νιώθω και πιστεύω εγώ .

Πίστεψα στις σχέσεις των έργων του σινεμά και δεν έβλεπα ότι η μοναξιά κοντεύει να με σκοτώσει.

Πίστεψα σε κόμματα που μιλούσανε για ανθρώπινες ελευθερίες και ξυπνούσα κάθε μέρα όλο και πιο σκλαβωμένος από το πολιτικό καθεστώς που ψήφησα .Ήθελα να πιστέψω σε έναν Θεό αλλά ευτυχώς βίωσα από πολύ μικρός την βια που προκαλούν οι θρησκευτικοί πόλεμοι .Πίστεψα σε όλα όσα μου πρόσφεραν και έκανα όλα όσα μπορούσα για να γίνω μια ευτυχισμένη εικόνα του εαυτού μου αλλά ένα πράγμα δεν μπόρεσα να αποφύγω όταν τα βράδια προσπαθούσα να κλείσω τα μάτια , μια ερώτηση δεν μπορούσα να απαντήσω σε αυτήν την φωνή της συνείδησής μου όταν την άκουγα να μου λέγει:

είσαι ευτυχισμένος;τότε ήταν που ένιωθα όλη την δυστυχία μου στο απώτερο στάδιο , τότε ήταν η πραγματική μου σύγκρουση .

Υπηρέτησα το σύστημα και προσπάθησα μέσω αυτού να νιώσω ευτυχισμένος αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να γίνω μια σκιά του ευατου μου, να γίνω μια εικόνα του ευατου μου και να στέκομαι τώρα απέναντί μου πολεμώντας όλα αυτά που έχτισα μέσα στο σύστημα , πολεμώ να γκρεμίσω όλη την εικόνα μου , να γεννηθω μέσα από την σκιά μου.

Αυτή είναι η σύγκρουση που γίνεται μέσα μου και πιστέψτε με (αν θέλετε) είναι πολύ βαθιά ριζωμένη μέσα μου, κάτι σαν μια πλασματική συνείδηση που μοιάζει με αληθινή.
Προσπαθώ να χάσω όλα αυτά που μου προσφέρει το σύστημα σαν εξέλιξη και σαν άνεση για την ζωή μου , προσπαθώ και ματώνω κάθε φορά που πετάω ένα κομματάκι από την εικόνα μου και προσθέτω λίγη γαλήνη στην συνείδηση μου.
Είμαι πλέον σίγουρος ότι το σύστημα με θέλει χωρίς συνείδηση και χωρίς συναισθήματα , με θέλει απομονωμένο μέσα στην μάζα , με θέλει για δούλο του με λίγη υλιστική ικανοποίηση για πληρωμή .

Με θέλει μια καλό- κουρδισμένη μηχανή που να κάνει την δουλεία που της αναθέσανε , μα η δική μου μηχανή πήρε ανάποδες και επαναστατεί .
Δεν με νοιάζει πλέον κανένα σύστημα και δεν είμαι κανένα Α.Φ.Μ. , κανένα Α.Μ.Κ.Α. ,κανένας αριθμός ταυτότητας .

Δεν είμαι η εικόνα που πίστεψα αλλά ζω με όσα μου προστάζει η ανθρώπινη συνείδησή μου και αυτό που δεν αντέχει η συνείδηση μου πλέον είναι να είμαι ένα ακόμη γρανάζι του συστήματος . Έτσι και αλλιώς ο άνθρωπος έφτασε στο σήμερα με τα πόδια , φορώντας έναν μανδύα.

Το σύστημα θα πάψει να υπάρχει μόνο όταν σταματήσουμε να το υπηρετούμε…..

Υ.Γ. για πάντα άνθρωπος……………


Άκης Κουστουλίδης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top