Select Menu


Τελικά, θα μας τρελάνουν όλοι αυτοί οι νομοδιδάσκαλοι του ΠΑΣΟΚ με τις αστείες δικαιολογίες τους γιατί δεν αξιοποίησαν τη λίστα της Λαγκάρντ.

Ο πρώτος αποδέκτης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, πήρε -λέει- το στικάκι με τα 1.991 ονόματα Ελλήνων που έβγαλαν χρήμα στην Ελβετία, το άνοιξε, περιδιάβηκε τη λίστα και στο τέλος έστειλε 10 ονόματα στον Καπελέρη (ο ίδιος λέει 20, αλλά τι σημασία έχει πια) για να ελέγξει το προφίλ τους γιατί του ήταν άγνωστοι.

Να υποθέσουμε μήπως ότι όλοι οι άλλοι ήταν γνωστά ονόματα;

Αφού λοιπόν κοσκίνιζαν επί 1-1,5 χρόνο χωρίς να ζυμώσουν, ήρθε η ώρα και τα μάζεψαν από τα πόστα τους τόσο ο Παπακωνσταντίνου όσο και ο Καπελέρης.

Και φυσικά δεν μου περνάει καν από το μυαλό ότι υπάρχει περίπτωση η τράπεζα HSBC να «ντιλάρισε» με κάποιο κυβερνητικό στέλεχος για να θαφτεί η λίστα καθώς βλάπτονται τα συμφέροντά της!

Οι διάδοχοί τους, Βενιζέλος και Διώτης, αμφότεροι νομικοί περιωπής, με κάποιο τρόπο (το πώς δεν το ξέρουμε ακόμα με σαφήνεια) έγιναν οι κληρονόμοι της περίφημης λίστας.

Ομως τόσο ο Διώτης όσο και ο Βενιζέλος συμφώνησαν επιστημονικά πως, αφού το περιεχόμενο της λίστας είναι προϊόν υποκλοπής, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρά μόνο να το χαζεύουν με φθόνο οι διάφοροι ΣΔΟΕτζήδες! Λες και οι ανώνυμες καταγγελίες με βάση τις οποίες δουλεύει κατά κόρον το ΣΔΟΕ είναι νομικά ισχυρή πράξη.

Λες και στις άλλες χώρες, όπου οι αντίστοιχοι του ΣΔΟΕ πήραν το σκαλπ των φοροφυγάδων πολιτών τους, δεν έχουν προσωπικά δεδομένα ή είναι λιγότερο δημοκράτες και νομοταγείς από εμάς!

Κανείς τους δεν έχει ακούσει πόσα μάζεψαν οι Γερμανοί από ένα άλλο τέτοιο CD που αγόρασαν από κάποιο ρουφιάνο της τράπεζας του Λίχτενσταϊν.

Ούτε ρώτησαν τη Λαγκάρντ πώς αξιοποίησε η Γαλλία τα στοιχεία που αφορούσαν Γάλλους φοροφυγάδες ή τους Ισπανούς που γέμισαν τα ταμεία τους με μόνο 560 ονόματα.

Εμείς λοιπόν οι φύλακες άγγελοι της κατά γράμμα τήρησης των νόμων κρίναμε ότι μας είναι άχρηστο το παράνομο υλικό και δεν μπήκαμε καν στον κόπο να φωνάξουμε μερικούς από αυτούς τους ξύπνιους Ελληναράδες για μια «συζητησούλα» στο «ανήλιαγο» δωμάτιο του ΣΔΟΕ. Και χρειαζόταν η δημοσιογραφική επιμονή του «Πρώτου Θέματος» για να αρχίσει να ξετυλίγεται αυτό το απίστευτο κουβάρι και το οποίο τελικά πολύ αμφιβάλλω ότι τώρα πια θα ’χει καμιά αξία κι αν το Ελληνικό Δημόσιο στο τέλος θα εισπράξει μια δεκάρα!

ΥΓ.: Αντιπαρέρχομαι τα ενδιάμεσα επεισόδια του παράλογου σίριαλ και πως βρισκόταν στα χέρια του Βενιζέλου το στικάκι αλλά δεν υπήρχε ταυτόχρονα στις αρμόδιες υπηρεσίες γιατί τότε το κείμενο αυτό θα ξέφευγε από τις αρχές του καθωσπρεπισμού και της δεοντολογικής τυπικότητας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top