Select Menu

Σφοδρή επίθεση στον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ Γιάννη Πρετεντέρη εξαπέλυσε σήμερα ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με αφορμή ενός άρθρου του στην εφημερίδα. Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στην απάντησή του, ήταν σκληρές.
Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής: "Θα μπορούσε να είναι τίτλος τιμής για μένα ένα λιβελογράφημα με υπογραφή του κ. Πρετεντέρη. Κατανοώ και την ανησυχία του και τους φόβους του. Κατανοώ ότι δυσκολεύεται να αποδεχτεί ότι κάποιοι απορρίπτουν τις πολιτικές που ο ίδιος μετά μανίας υποστηρίζει. Λες και είμαστε υποχρεωμένοι να ταυτιζόμαστε με τις συντηρητικές του απόψεις και τους εναγκαλισμούς του με το εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα.

Ο αειθαλής κ. Πρετεντέρης του Σημίτη, του Καραμανλή, του Σαμαρά, πιθανώς και του επόμενου! Ο ομιλών "εξ ονόματος του λαού και ο εκφράζων το λαϊκό αίσθημα", υπό τη δέσμευση των εκάστοτε επιλογών των ευρισκομένων πάνω από τον ίδιο. Ο υπερασπιστής της Τρόικα και του ΔΝΤ, με πάθος και καθημερινή συνέπεια, μεγαλύτερα και από αυτά του Τόμσεν. Ο αναμάρτητος υπερασπιστής του αποκεφαλισμού των δημοσιών υπαλλήλων, της φτώχειας του λαού, των επενδύσεων (γενικώς και αορίστως), της εφαρμογής πολιτικών που διαλύουν μια κοινωνία. Γιατί ο αδρά αμειβόμενος (με 700.000 ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δε διέψευσε) προφανώς δεν θέλει να διαταραχτεί η αμειβόμενη σχέση και επαφή με την εργοδοσία του. 

Ο αναλυτής των πάντων, υπό το πρίσμα των συμφερόντων που διαχρονικά υπηρέτησαν οι μεγαλο – εργοδότες του. Ο μεγαλο- δημοσιογράφος που εργολαβικά ανέλαβε εδώ και καιρό το καθήκον της διάλυσης και εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ από τον πολιτικό χάρτη γιατί προφανώς σήμερα δεν το έχει ανάγκη. Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι μπορεί να εκπροσωπεί δικαίως και με απόλυτη συνέπεια αυτούς που ανέλαβαν την εργολαβία της επιβολής χωρίς προβλήματα των νέων μέτρων. Δεν μας ανακάλυψε τυχαία, ούτε σήμερα κατέληξε στο μέγα πολιτικό συμπέρασμα ότι "ίμαστε μεγαλύτερο πρόβλημα από την Τρόικα". Άλλωστε καθένας που διαφωνεί με τη λογική του ("ανεξάρτητη" και "αυτόνομη"!), αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για την ισορροπία ενός συστήματος συμφερόντων από τα οποία πάντοτε κάτι θα προσδοκά.

Απλά ανησυχεί μήπως και ντεραπάρει το όχημα που μας οδηγεί στην καταστροφή. Μήπως και αλλάξουν τα δεδομένα. Γιατί η κρίση κατασκευάζει κροίσους και άρα ανθρώπους που πάντοτε θα έχουν την ανάγκη της "δημοσιογραφικής" προστασίας του. Εντάξει! Εμείς "λαλήσαμε" και ζητάμε την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση. Και αυτός "λάλησε" σαν ο κόκορας του συστήματος, που ανησυχεί μη τυχόν χαλάσει η ησυχία στην "κοιμωμένη πολιτεία". Όλως τυχαίως "λάλησε" τη μέρα που η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών καλείται να επικυρώσει μέτρα κοινωνικής διάλυσης. Αξιότιμε κ. Πρετεντέρη, αλήθεια πριν μιλήσεις για τους άλλους, καλό είναι να αναρωτηθείς πόσο κοστίζεις εσύ σε αυτή τη χώρα. Αλήθεια κατάλαβες ποτέ τη διαφορά μας; Εμείς να υπερασπιζόμαστε αυτά που πιστεύουμε και εσύ να υπερασπίζεσαι αυτά που οι εργοδότες σου πιστεύουν. Καληνύχτα…".


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top