Select Menu

Με δραματικούς τόνους ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στο ενδεχόμενο να μην πάρει η χώρα μας την δόση. Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής θεωρεί ότι «είναι ρεαλιστικό να την πάρουμε», χαρακτηρίζει επικίνδυνη την τμηματική καταβολή της και προσθέτει «Ναι, είναι ρεαλιστικό να πάρουμε τη δόση. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται και αυτό αναγνωρίζεται πλήρως. Μεταξύ άλλων έχουμε διαμηνύσει ότι τμηματική καταβολή θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη ...». Σε ερώτηση τι θα κάνει για να υπερκεράσει τα εμπόδια στελεχών της κυβέρνησης που δεν δέχονται τις διαρθρωτικές αλλαγές, ο πρωθυπουργός απαντά πως «είμαστε στη στιγμή της αλήθειας! Ό,τι πρέπει να γίνει, γίνεται. Κι ο καθένας κάνει αυτό που του αντιστοιχεί. Άλλωστε, σε αυτά δεν κάνω "εκπτώσεις". Σε ό,τι αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Από κανέναν. Και για κανέναν λόγο...» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός

Για το μέτρο της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων ο Αντώνης Σαμαράς είναι κατηγορηματικός. «Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το "σπυρί" έπρεπε πια να "σπάσει". Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε».

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η χώρα διέρχεται τον τελευταίο κάβο. «Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι» σημειώνει, χαρακτηρίζοντας ως επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας την επίσκεψη Μέρκελ στη χώρα μας. «Η αλλαγή εικόνας και η ανάκτηση εμπιστοσύνης είναι αυτό που λέμε Αξιοπιστία. Αυτό απαιτούσε -πιστέψτε με- πολλή δουλειά. Και μέσα και έξω από την Ελλάδα. Επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας ήταν η επίσκεψη Μέρκελ».

Ο Αντώνης Σαμαράς μέσω της συνέντευξης στέλνει μήνυμα και στον Αλέξη Τσίπρα. «Κάποτε ο λαϊκισμός απέδιδε. Τώρα διαλύει και τη χώρα και τα κόμματα που τον πυροδοτούν. Και κάτι ακόμα: ο εξτρεμισμός εκτρέφει τον αντίθετο εξτρεμισμό».

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ο Πρωθυπουργός αναφέρει πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι επενδυτικές προτάσεις που υπάρχουν και να αναδειχθούν οι μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες τις χώρας.

«Ήδη αρχίζουν να υπάρχουν προτάσεις για σημαντικά επενδυτικά προγράμματα σε υποδομές, λιμάνια και αεροδρόμια, σε φυσικούς πόρους όπως ο χρυσός και στον σύγχρονο τουρισμό, σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και μαρίνες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς τονίζοντας πως «με την απομάκρυνση της αβεβαιότητας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πιστεύω ότι θα δοθεί το έναυσμα για μεγάλη εισροή πραγματικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Ίσως για πρώτη φορά εδώ και χρόνια... Νέες επενδύσεις σημαίνει έξοδος από την ύφεση και απασχόληση. Αυτό θα μας βάλει σε ανοδική τροχιά, θα σταθεροποιήσει πλήρως τη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για τη μακροχρόνια ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά εκείνους που τον επικρίνουν πως πλέον εφαρμόζει όσα στο παρελθόν καταδίκαζε, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά: «Τώρα ήλθε η ώρα να διορθώσουμε τα όποια λάθη. Και όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά όλα τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Αυτό κάνουμε... Μόνο που τώρα δεν είμαστε πια μόνοι μας. Τώρα η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται απ' όλους, η αξιοπιστία της χώρας ανακτάται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα φανεί και το φως στην άκρη του τούνελ. Σήμερα δεν επισημαίνουμε λάθη. Σήμερα διορθώνουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος. Και χτίζουμε το αύριο...», τονίζει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς. 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top