Select Menu

Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών Εθνικής και Eurobank. Σήμερα το απόγευμα οι ανακοινώσεις. Πολύ πιθανό στο μέγα σχήμα να περάσει και ο έλεγχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις των δυο πλευρών βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί το μεγάλο deal.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η μεγάλη αυτή συμφωνία έχει εγκριθεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αν όλα πάνε καλά η συγχώνευση των δυο τραπεζών θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα στον κλάδο δημιουργώντας μια mega-τράπεζα.

Ήδη, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προχώρησε στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των δύο τραπεζών, αναμένοντας την επίσημη τοποθέτηση των διοικήσεων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει αποστείλει επιστολή με το σχετικό ερώτημα, στις διοικήσεις των δύο τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πιθανότερο σενάριο είναι η εξαγορά της Eurobank από την Εθνική.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τράπεζες κατέχουν συνολικά το 12% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου γεγονός που καθιστά πολύ πιθανό και το ΤΤ να περάσει στον έλεγχο του νέου σχήματος.

Η μέγα τράπεζα θα έχει ενεργητικό 180 δισ. ευρώ, χορηγήσεις 110 δισ. ευρώ και καταθέσεις 92 δισ. ευρώ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top