Select Menu


Στα 25 δισ. ευρώ τοποθετεί πλέον η Ελλάδα το χρηματοδοτικό κενό από την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ έχει καταθέσει δύο προτάσεις στην ευρωζώνη για τη κάλυψη του κενού αυτού.
Τα 25 δισ. ευρώ είναι το πρόσθετο ποσό που θα χρειασθεί η ελληνική κυβέρνηση για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της έως το 2016, είτε αυτές αφορούν στην κάλυψη των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, είτε αφορούν στις πληρωμές τόκων και χρεολυσίων, είτε έχουν να κάνουν με λοιπές ανάγκες.

Μάλιστα, το χρηματοδοτικό κενό θα μπορούσε να διευρυνθεί στα 30 ή και στα 35 δισ. ευρώ σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για αποκρατικοποιήσεις 10 δισ. ευρώ έως το 2016.

Εάν η Ελλάδα λάβει τρίτο δάνειο από την ευρωζώνη για την κάλυψη των 25 δισ. ευρώ συνολικά τα δάνεια του επίσημου τομέα προς την Ελλάδα θα ανέλθουν το 2016 στα 265 δισ. ευρώ ή στο 130% του σημερινού ΑΕΠ.

Αυτό διότι θα προστεθούν στο δάνειο των 110 δισ. ευρώ του πρώτου μνημονίου και στα 130 δισ. ευρώ του δεύτερου μνημονίου.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top