Select Menu

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Πριν ένα χρόνο περίπου και πιό συγκεκριμένα την Παρασκευή 22 Ιουλίου του 2011, σημειώνεται τρομερή έκρηξη στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης, στο Όσλο, με αποτέλεσμα τον θάνατο επτά πολιτών και άλλων δεκαέξι τραυματισμένων. Η αστυνομία είπε ότι η θανατηφόρα έκρηξη, η οποία προξένησε σημαντικές υλικές ζημιές και έσπειρε το χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας, προκλήθηκε από βόμβα σε αυτοκίνητο.Μόλις δύο ώρες μετά την έκρηξη, ένας άνδρας άρχισε να σπέρνει το θάνατο σε κατασκήνωση νέων στο νησί Οτόγια, αφήνοντας νεκρούς τουλάχιστον 84 ανθρώπους. Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν ως τον 32χρονο Νορβηγό Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Οι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι ο Μπρέιβικ έχει συνδέσεις με εξτρεμιστές της δεξιάς.

"Ένα παραδεισένιο νησί έχει μετατραπεί σε κόλαση", είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη τύπου την επόμενη μέρα μετά τα δύο φονικά χτυπήματα. Σχολιάζοντας τα πιθανά κίνητρα των επιθέσεων, είπε: "Δεν θα έλεγα ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές στη Νορβηγία. Είχαμε ωστόσο μερικές οργανώσεις, τους έχουμε παρακολουθήσει στο παρελθόν και η αστυνομία μας γνωρίζει ότι υπάρχουν μερικές δεξιές οργανώσεις".

Ολοι μας τότε που παρακολουθούσαμε τόσο τις εξωτερικές, όσο και τις εσωτερικές εξελίξεις, απορήσαμε γιατί άραγε στα καλά καθούμενα, μια απο τις πιο ήσυχες χώρες του πλανήτη, που δεν είχε ποτέ της καμία ανάμειξη πουθενά, που δεν συμμετείχε στα διεθνή κέντρα αποφάσεων, που δεν έστειλε ποτέ της στρατό σε άλλη χώρα του κόσμου υποβοηθώντας τους Αμερικάνους και τους Εγγλέζους στο να σκοτώνουν και να δολοφονούν λαούς, χτυπήθηκε κυριολεκτικά, χωρίς λόγο και αιτία, απο ...ακροδεξιούς "εξτρεμιστές". Είναι δηλαδή, σαν κάποιος να έρθει μια νύχτα και...να σου κάψει το σπίτι και να δολοφονήσει την οικογένειά σου, έτσι, στα καλά του καθουμένου, γιατί λέει, δεν...συμφωνεί με τη δουλειά που κάνεις! Πράγμα εντελώς παράλογο και ακατανόητο.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μπορεί να συμβεί οτιδήποτε βίαιο και τραγικό συνάμα, χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία;

Οχι, δεν είναι. Διότι αντίκειται τόσο στους νόμους της Φυσικής, όσο και στην ίδια την ανθρώπινη υπόσταση. Αντίδραση χωρίς...δράση, δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει ποτέ. Κι επειδή κάποτε έρχεται η στιγμή που ξεκαθαρίζουν όλα ή έστω, γίνονται λίγο πιο ξεκάθαρα, σήμερα, μαθαίνουμε οτι η Νορβηγία, αυτό το ήσυχο μέρος του πλαντήτη, με τα αμέτρητα φιόρδ, το πολικό ψύχος του χειμώνα και τους...βαρετά ήσυχους ανθρώπους (αν εξαιρέσουμε το κρύο, κάπως έτσι πρέπει να είναι κι ο Παράδεισος, αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά) οτι είναι μια χώρα που έχει ...τόσο χρηματικό πλεόνασμα, που κυριολεκτικά....δεν ξέρει τι να το κάνει! (Εδώ στην Ελλάδα το τί θα μπορούσε να γίνει σε ένα πλεόνασμα είναι γνωστόν τοις πάσι)

Αυτό μπορεί σε μας τους Ελληνες να ακούγεται απο απίστευτο έως και τραγελαφικό, αλλά είναι η απόλυτη πραγματικότητα.

Και για να μπούμε κατ ευθείαν στο θέμα, η νορβηγική Βουλή, απο τις αρχές του καλοκαιριού, συνεδριάζει με ένα κύριο θέμα που έχει να κάνει με ...το τεράστιο οικονομικό πλεόνασμα. Πιο συγκεκριμένα, το πλεόνασμα αυτό "πονοκεφαλιάζει" τους κυβερνητικούς, διότι αν ...αφεθεί στην τύχη του, δηλαδή αν διατεθεί στον δημόσιο κορβανά, υπάρχει κίνδυνος να ανατιμηθεί πολύ η νορβηγέζικη κορώνα (απο τους...γνωστούς "οίκους" ασφαλώς) και να χτυπηθεί έτσι η εξαγωγική ικανότητα της χώρας (αυτό που γίνεται τώρα με την Αυστραλία ένα πράμα). Η πρόταση λοιπόν του κυβερνώντος κόμματος ήταν να χαρισθούν οι φόροι σε όλους τους πολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, προκειμένου να μην συσσωρευθούν επιπλέον έσοδα στον ήδη "προβληματικό" πλεονασματικό προϋπολογισμό.

Να σημειωθεί πως το φορολογικό σύστημα της Νορβηγίας προβλέπει άμεση φορολόγηση "στην πηγή" του εισοδήματος ενός πολίτη, χωρίς να καλείται στο τέλος του έτους ή κάποια άλλη στιγμή να πληρώσει κάποιον άλλον φόρο. Αν για παράδειγμα, ένας υπάλληλος αμείβεται από μία εταιρεία με 1.000 ευρώ κάθε μήνα, το ποσοστό φόρου που του αναλογεί αποδίδεται αυτομάτως στο κράτος. Άλλο ενδιαφέρον σημείο για την ..."τραγική" πλεονασματική οικονομία της Νορβηγίας είναι πως τα τελευταία χρόνια το κράτος ...χαρίζει(!) το φόρο του μήνα Δεκεμβρίου, σαν ένα "δώρο" προς τους πολίτες, αφού στο νορβηγικό κράτος λεφτά ΟΝΤΩΣ υπάρχουν.

Και για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο το πράμα, τα αποθεματικά ΜΟΝΟ των Ασφαλιστικών ταμείων της Νορβηγίας αγγίζουν τα 2 τρις ευρώ, δηλαδή περίπου 7 φορές, ναι καλά διαβάζετε, 7 ΦΟΡΕΣ του χρέους της Ελλάδας…!!! Οπως αντιλαμβάνεστε, οι άνθρωποι είναι τόσο πλούσιοι, που δεν ξέρουν τι στα κομμάτια να κάνουν τον...πλούτο τους! Κι αφού, λοιπόν, δεν πάρθηκε καμία απόφαση εντός του κοινοβουλίου για τον "πονοκέφαλο" των πλεονασμάτων, η κυβέρνηση τις προάλλες, έθεσε το ζήτημα σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα ενώπιον του νορβηγικού λαού (το ακούτε αυτό ΑΛΗΤΕΣ;) καλώντας τον να αποφασίσει Ο ΙΔΙΟΣ για το αν θέλουν να πληρώσουν τους φόρους του υπόλοιπου έτους ή όχι.

Το αποτέλεσμα; Το 72% ψήφισε ώστε να μην χαρισθούν οι φόροι στους Νορβηγούς πολίτες, αλλά να συνεχίσουν να τους πληρώνουν κανονικά και τα χρήματα αυτά να δοθούν ως δωρεά σε μία άλλη χώρα και επιλέχθηκε τελικά να χτιστούν ...ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟ...ΒΙΕΤΝΑΜ!

Γιατί λοιπόν χτυπήθηκε η Νορβηγία και απο ποιούς;

Τα Νορβηγικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι πράγματι "τρομοκρατημένα", γιατί ενώ γνωρίζουν από ποιόν και γιατί χτυπήθηκε η χώρα τους δεν μπορούν να το αναμεταδώσουν! Eμείς όμως KAI ξέρουμε, KAI μπορούμε να το πούμε ξεκάθαρα. Πίσω απο τα χτυπήματα αυτά, βρίσκονται οι Ρόθτσάιλντ, οι Ροκεφέλλερ και όλος ο συρφετός που ακολουθεί απο πίσω, δηλαδή ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Goldman Sachs, οι "γνωστοί-άγνωστοι" οίκοι αξιολόγησης, οι ... ψευτο-αγορές και όλοτ ο κακό συναπάντημα που αποκαλείται Νέα Τάξη Πραγμάτων. Γιατί; Μα διότι η Νορβηγία δεν έχει οικονομία «φούσκα» αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και μπορεί όχι μόνο να σταθεί στις παγκόσμιες «ψευτο - αγορές», αλλά μπορεί και να τις ...διαλύσει! Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου! ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ!

Δεν έχει ανάγκη την «ψευτο-αξιολόγηση» από τους «ψευτο-οίκους», διότι απαντάει με την τεχνογνωσία της και με την εργατικότητά της. Επίσης - και ίσως το πιο ενοχλητικό της όλης ιστορίας - η Νορβηγία είναι η μόνη χώρα που διαθέτει την τεχνογνωσία εξόρυξης υποθαλάσσιων αντλήσεων σε βάθη άνω των 10.000 μέτρων. Ακόμα και της Ρωσίας τις αντλήσεις στην υποθαλάσσια περιοχή της Βαλτικής τις πραγματοποιεί η Νορβηγία.

Η δεύτερη χώρα που έχει αντίστοιχες δυνατότητες είναι φυσικά η Αμερική, σε συνεργασία με τον Καναδά.

Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν τα πράγματα, μπορούμε να πούμε πως Με το χτύπημα του περασμένου έτους στη Νορβηγία, η επερχόμενη παγκόσμια τάξη δίνει μια σαφή προειδοποίηση τόσο στην ίδια τη χώρα-θύμα όσο και στην παγκόσμια διεθνή έννομη τάξη να ετοιμάζεται για πλήρη υποταγή…
Ο στόχος είναι: "Ελέγχουμε τα πάντα και παράγουμε ΜΟΝΟ αυτό που θέλουμε, ΟΠΩΣ το θέλουμε (μεταλλαγμένa), για να θρέψουμε ΑΥΤΟΥΣ που θέλουμε".

Πάντως, οι Νορβηγοί δεν έδειξαν να πτοούνται και πολύ. Αντιθέτως, απ ό,τι έχουν δείξει, προχωρούν προς το μέλλον, χαράσσοντάς το αυτοί οι ίδιοι χωρίς να βάζουν "νταβατζήδες" πάνω απ το κεφάλι τους και ο πλούτος που έχουν δημιουργήσει το καταμαρτυρά. Εγώ, το μόνο που μπορώ να πώ είναι ένα μεγάλο ΕΥΓΕ! σε αυτούς τους ήσυχους και αληθινά ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ απογόνους των Βίκινγκς, που αντιστέκονται με αυτόν τον άκρως ειρηνικό τρόπο ενάντια στους επίδοξους ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ του πλανήτη.

Οσον αφορά εμάς τους Ελληνες; εμείς δυστυχώς, είμαστε αφημένοι στη...δική μας τύφλα. Οσο ακόμη υπάρχουν συμπατριώτες μας που ψηφίζουν Σαμαρά και Βενιζέλο και Κουβέλη, όσο ακόμη υπάρχουν συμπατριώτες μας που ...προσμένουν σωτηρία απο ...επίδοξους - δήθεν - πατριώτες και φανατίζονται κιόλας, θέτοντας εαυτούς στη δημιουργία...κομματικών στρατών, όσο ακόμη υπάρχουν συνέλληνες που κοιτάνε το μικροσυμφέρον τους έναντι του γενικότερου συμφέροντος του Εθνους, τότε η μοίρα αυτού του τόπου είναι δυστυχώς προδιαγεγραμμένη...

Πληροφορίες απο SETimes , Θούριος , schizas , 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top