Select Menu

Για το μεγάλο ρίσκο που αναλαμβάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στα χρηματοδοτικά του προγράμματα για χώρες που πλήττονται από την κρίση χρέους, προειδοποιεί η γερμανική κεντρική τράπεζα, επισημαίνοντας ότι το Ταμείο έχει «χαλαρώσει» τους όρους για την παροχή δανείων από την αρχή της οικονομικής κρίσης.Η Bundesbank υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες επιτυχίας των προγραμμάτων διάσωσης, ενώ τονίζει ότι από το 2000, το ΔΝΤ «έχει επιδείξει αυξημένη προθυμία» να παράσχει χρηματοδότηση με πιο χαλαρούς όρους στις χώρες που έχουν ανάγκη.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της κεντρικής τράπεζας, αναλαμβάνοντας τόσο πολλά ρίσκα, το Ταμείο θα μεταμορφωθεί «από μηχανισμός ρευστότητας σε ινστιτούτο πίστωσης», υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σύμφωνο με τον ιδρυτικό χάρτη του ΔΝΤ.

Η Bundesbank προειδοποιεί ακόμη για τον κίνδυνο να διαλυθεί η θεσμική δομή του ΔΝΤ, ενώ σημειώνει παράλληλα, ότι ο όγκος χρηματοδότησης των πρόσφατων προγραμμάτων του ΔΝΤ, είναι εξαιρετικά υψηλός.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top