Select Menu


Το δικό τους καημό απ ό,τι φαίνεται έχουν στη Δημοκρατική Αριστερά του θείου Φώτη. Αν νομίζετε ότι ο καημός έχει να κάνει με τα μέτρα και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις πλανάστε πλάνην οικτράν. 
Ο καημός τους είναι η ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η Μαρία Γιαννακάκη, βουλευτής στη Β' Πειραιά με τη ΔΗΜΑΡ στη πρώτη ερώτηση που κατέθεσε με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, ρωτούσε για την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. 

Συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακάκη ρώτησε τους αρμόδιους υπουργούς ''πού οφείλεται η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία επί του θέματος και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που σκοπεύουν να ακολουθήσουν'' για τη δημιουργία λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αττική, τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νομικές διαδικασίες για την ανέγερσή του. 

''Η αναιτιολόγητη αναβλητικότητα και η καθυστέρηση παρεμποδίζουν την άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων κατοίκων της χώρας και συνιστούν παραβίαση Ανθρωπίνου Δικαιώματος'' τονίζει η κ. Γιαννακάκη η οποία φαίνεται ότι ζει σε κάποια άλλη χώρα κι όχι στην Ελλάδα του 2012. Επομένως, δεν γνωρίζει ότι άλλα είναι τα σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας που κινδυνεύει να μετατραπεί σε αποικία- αν δεν έχει  ήδη μετατραπεί- των ευρωπαίων εταίρων. 

Σε μια χώρα που ο Έλληνας μισθωτός και συνταξιούχος δεν γνωρίζει πώς θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του μήνα, που τα συσσίτια αποτελούν τη μόνη λύση για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που οι νέοι παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο και η λέξη αποσταθεροποίηση είναι το μόνο βέβαιο μέλλον, έρχεται η κ. Γιαννακάκη να μας μιλήσει για το θέμα του μουσουλμανικού τεμένους, λησμονώντας τα χίλια μύρια προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην Ελληνική κοινωνία οι μετανάστες- λαθραίοι και μη. 

Το πάγιο αίτημα των μουσουλμάνων νόμιμων μεταναστών για τη δημιουργία λατρευτικού χώρου όπου θα προσεύχονται αξιοπρεπώς, είναι αναμφίβολα δίκαιο. Γίνεται, όμως, σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να επιβιώσει η ίδια. 

Σε μια χρονική στιγμή που τίθεται θέμα για τη γενικότερη παρουσία των μεταναστών στη χώρα μας και κατά πόσο μπορούν να συνυπάρξουν με την Ελληνική κοινωνία, ερωτήσεις τέτοιου είδους μόνο πόλωση και ένταση θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν. Αν ο απώτερος σκοπός είναι να ωθήσουν την Ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες στα άκρα, τότε , ναι, τέτοιου είδους κινήσεις είναι ό,τι πρέπει. 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top