Select Menu

Σήμερα το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς παρουσίασε μια συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα. Η συνέντευξη αυτή μας έκανε μεγάλη εντύπωση, γιατί δείχνει τα «νέα» πολιτικά ήθη που εισάγει στην πολιτική ζωή το αυριανό κυβερνητικό κόμμα..

Κατ’ αρχήν παρακολουθήσαμε έναν Τσίπρα εντελώς χαμηλών τόνων, χωρίς πολιτικές εξάρσεις και χωρίς φυσικά σοβαρές εναλλακτικές προτάσεις. Θα έλεγε κανείς ότι άγγιζε τα όρια του υποτονικού και του πολιτικά αδιάφορου, αν και στην πραγματικότητα η εικόνα που ήθελε να περάσει ο κ. Τσίπρας ήταν αυτή του ήρεμου πολιτικού και αυριανού πρωθυπουργού. 

Εκείνο όμως που τελικά δεν κατάφερε να κρύψει από αυτή τη συνέντευξη ο κ. Τσίπρας και μπορούσαν να το δουν όλοι όσοι δεν είναι πολιτικά αφελείς ή δεν έχουν πολιτικές παρωπίδες είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του πολιτικού συστήματος και εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι μόνο η νομή της εξουσίας και σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή του ίδιου του συστήματος.

Το βασικότερο σημείο που πρόδωσε τις συστημικές κατευθύνσεις του κ. Τσίπρα,  ήταν το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής. Αντί να προτείνει πλήρη κατάργηση του θεσμού αυτού, αντίθετα μίλησε για αντισυνταγματικότητα αυτών που λέει ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που θα πάρει ο κάθε βουλευτής αφορά τον ίδιο και είναι κατά τον κ. Τσίπρα έναν θέμα που θα το κρίνει ο λαός στις εκλογές. Δηλαδή το εάν ένας βουλευτής πάρει 1 μετακλητό υπάλληλο, ο άλλος 3, ο άλλος 5 ή ο Πρόεδρος της Βουλής 64 (όπως προβλέπει ο Κανονισμός της), αυτό κατά τον κ. Τσίπρα  θα πρέπει να το ψάξει ο κάθε ψηφοφόρος και ανάλογα να ψηφίσει. Αυτά είναι τα νέα πολιτικά ήθη που εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή της χώρας. Όχι δηλαδή αλλαγές στους αμαρτωλούς θεσμούς αλλά τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος τις επιρρίπτει στους άσχετους ψηφοφόρους.

Επίσης για το ίδιο θέμα υποστήριξε πως οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν είναι μόνιμοι, αλλά φεύγουν όταν δεν εκλέγεται και ο βουλευτής που τους προσέλαβε. Το ίδιο υποκριτικό επιχείρημα υποστήριξε και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA πάλι σήμερα το πρωϊ. Όμως το θέμα δεν είναι το εάν οι διορισθέντες μετακλητοί υπάλληλοι φεύγουν μαζί με τον βουλευτή που τους διόρισε, αλλά ο ίδιος α θεσμός των μετακλητών, αφού στη θέση του βουλευτή που φεύγει θα έρθει ο επόμενος (πιθανότητα αύριο του ΣΥΡΙΖΑ!!!!) και θα μπορεί και αυτός να προσλάβει μετακλητούς. Επομένως ο αριθμός των μετακλητών που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος θα είναι σταθερός, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα των βουλευτών. Αυτό ενδιαφέρει εμάς τους φορολογούμενους. Δηλαδή ο αριθμός των αμειβομένων και όχι το ποια συγκεκριμένα πρόσωπα θα δουλεύουν κάθε φορά στη Βουλή.

Βλέπουμε λοιπόν ξεκάθαρα ότι ο φέρελπις ΣΥΡΙΖΑ του χθεσινού 3% που σήμερα πήρε μαζί του και όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ (το οποίο γνωρίζει πολύ καλά από διασπάθιση του δημοσίου χρήματος) προαλείφεται ως η επόμενη κυβέρνηση της χώρας  και επομένως θέλει να έχει στη διάθεσή του όλα τα προνόμια που είχαν και τα προηγούμενα κυβερνητικά κόμματα του συστήματος.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top