Select Menu

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Hans- Joachim Fuchtel, την ώρα που έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ένστολοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Εξερχόμενος ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας βλέποντας τους συγκεντρωμένους δήλωσε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις ωστόσο «είναι σημαντικό να πειστούν οι πολίτες ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα βέλτιστα». 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν «πεδία στα οποία πρέπει να εντατικοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης που συμμετείχε στη συνάντηση, όπως και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
 
«Συζητήσαμε με έμφαση για τη συνεργασία που πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βεβαίως την αλληλοστήριξη, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το ταχύτερο δυνατό οικονομικά αποτελέσματα, που θα φέρουν κοντύτερα και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους δυο λαούς γενικότερα», πρόσθεσε.
 
«Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και έβαλε τα θεμέλια για μια ακόμη πιο ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία. Επιβεβαίωσα στον κ. Πρωθυπουργό ότι υπάρχει από γερμανικής πλευράς μεγάλη προθυμία για συνεργασία. Δρούμε προς το συμφέρον τόσο των Ελλήνων πολιτών όσο και των Γερμανών πολιτών αλλά και για την ενωμένη Ευρώπη, που είμαστε και οι δυο χώρες μέλη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Hans- Joachim Fuchtel.
 
Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ενστόλων, ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας δήλωσε πως είναι δημοκράτης και αποδέχεται οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας. «Έτσι πρέπει να λειτουργούμε σε μια Δημοκρατία», τόνισε.
 
«Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να βρεθούν μέσα και τρόποι να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι ότι αυτός ο δρόμος που βαδίζει η Ελλάδα είναι ο μοναδικός για τη σωτηρία της. Κατανοώ την αντίδραση τους. Οπωσδήποτε είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές. Αλλά γνωρίζω ότι και στη δική μου χώρα όταν αποφασίζουμε μέτρα δύσκολα για τον λαό έχουμε διαμαρτυρίες. Το ζητούμενο είναι τώρα να πειστούν και αυτοί οι πολίτες ότι τα μέτρα και τα πλαίσια εργασίας που έχουνε προταθεί και θα υλοποιηθούν είναι τα βέλτιστα», σημείωσε.
 
«Θέλετε να πάτε να τους πείσετε; Δεν κινδυνεύετε, αστυνομικοί είναι. Η ασφάλεια σας είναι εξασφαλισμένη», τον προέτρεψε ο δημοσιογράφος. «Δεν με έχουν προσκαλέσει, επομένως...», απάντησε.

 tvxs

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top