Select Menu



ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑ: Κάτι χτύπησε τον Δία κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Σεπτέμβρη (11:35 UT), πυροδοτώντας τα σύννεφα του γιγαντιαίου πλανήτη. Ο ερασιτέχνης αστρονόμος Dan Peterson Racine,κατέγραψε το γεγονός:

Η βολίδα πιθανότατα προκαλείται από ένα μικρό αστεροειδή ή κομήτη που χτυπούν συχνά τον πλανήτη Δία. Παρόμοιες επιπτώσεις παρατηρήθηκαν τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2010. Η ανάλυση αυτών των προγενέστερων γεγονότων δείχνει ότι τον Δία, συχνά των χτυπούν αστεροειδείς της τάξεως των 10 μέτρων λόγο της τόσο ισχυρής βαρυτικής έλξης του.

Οι αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο, έχουν αρχίσει τώρα να παρακολουθούν την περιοχή της σύγκρουσης για να δούνε τις επιπτώσεις από το κρουστικό υλικό που δημιουργήθηκε στα σύννεφα του Δία. Ίσως αυτό το γεγονός θα δώσει κάποιες ενδείξεις. 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top