Select Menu


Αισιοδοξία για εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ

Στο Eurogroup της Παρακευής, 14 Σεπτεμβρίου, θα γίνει η πρώτη συζήτηση για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, ενώ στις 8 Οκτωβρίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις υπό την προϋπόθεση ότι η έκθεση της τρόικας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, την Παρασκευή οι εκπρόσωποι της τρόικας θα παρουσιάσουν, τα πρώτα στοιχεία σχετικά με το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014, ενώ στην ίδια συνεδρίαση θα βρίσκονται ο Επίτροπος Όλι Ρέν, η γενική διευθύνρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο διοικητής της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι.

Για να υπάρξει τελική απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 8 Οκτωβρίου, θα πρέπει η τρόικα να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, στις τάξεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων επικρατεί αισιοδοξία για μια συνολική διευθέτηση του ελληνικού ζητήματος, στο πλαίσιο του Εurogroup. Άλλωστε, ήδη παρατηρείται μεταστροφή της γερμανικής θέσης, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, να διαμηνύει προς πάσα πλέον κατεύθυνση ότι επιθυμεί να κλείσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα στην ευρωζώνη, με κορυφαίο το ελληνικό, πριν από το τέλος Νοεμβρίου.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top