Select Menu

Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι πληροφορίες που ήθελαν του Σύρους αντικαθεστωτικούς να έχουν πλέον στο οπλοστάσιό τους ακόμα και άρματα μάχης… Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι αντικαθεστωτικοί διαθέτουν πλέον 20 άρματα μάχης σοβιετικής κατασκευής, τύπου T-62 με τα οποία προσπαθούν να προστατεύσουν θύλακες που ελέγχουν.

Τα άρματα μάχης προέρχονται από το οπλοστάσιο της Λιβύης και προφανώς μεταφέρθηκαν εκεί από τις χώρες που ενισχύουν τις δυνάμεις που επιδιώκουν την κατάρρευση του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, δηλαδή τις ΗΠΑ, την Τουρκία και μερικά αραβικά καθεστώτα. Τα χρήματα για τη μεταφορά φέρονται να πληρώθηκαν από το Κατάρ, ενώ ξεφορτώθηκαν στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Ισκεντερούν για τους Τούρκους).

Πληροφορίες του καλά ενημερωμένου σε στρατιωτικά κυρίως θέματα ισραηλινού ιστοχώρου «debka» αναφέρουν ότι οι αντικαθεστωτικοί διαθέτουν πλέον και φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου FIM-92 Stinger, οι οποίοι πιθανότατα έπαιξαν ρόλο στην κατάρριψη μαχητικού MiG-21 της συριακής Αεροπορίας.

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν τους αναλυτές του ιστοχώρου στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως ο Άσαντ να μην έχει άλλη επιλογή ανάμεσα στο να φύγει από τη Συρία στο πλαίσιο κάποιας συμφωνίας, ή να χρησιμοποιήσει το μη συμβατικό – χημικό κυρίως – οπλοστάσιό του. Αυτή η προοπτική που θορύβησε τους Ισραηλινούς οδήγησε την κυβέρνηση της χώρας στην τοποθέτηση του πολύπειρου Άβι Ντίχτερ, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας, Σιν Μπετ, στη θέση του υπουργού Πολιτικής Άμυνας (Home Front Minister αναφέρουν το πόστο συγκεκριμένα).

Κατά τα άλλα, η Δύση και οι Άραβες συνεργάτες της στο θέμα της Συρίας – φυσικά και η Τουρκία – παρακολουθεί τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε μορφής αγριότητες και απερίγραπτα εγκλήματα να καταγράφονται σωρηδόν, όπως αποκαλύπτεται από τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα, στις οποίες εμπλέκονται συστηματικά και οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, όχι μόνο το καθεστώς. Ενώ όμως ήταν άπαντες λαλίστατοι στο να καταγγέλλουν την κυβέρνηση και το καθεστώς Άσαντ, δεν σχολιάζουν αποκεφαλισμούς ή όταν αντίπαλοι γκρεμίζονται από ψηλά κτίρια, με τα ανθρωπόμορφα ζώα – τέρατα να φωνάζουν «ο Θεός είναι μεγάλος».

Προφανώς, αργότερα θα ακολουθήσει η επιλεκτική χρήση των στοιχείων για να στείλουν τους ηττημένους αντιπάλους τους στη φυλακή, σε μια ακόμα απόδειξη της φαιδρότητας που συνιστά αυτό που ονομάζουν ως «διεθνή Δικαιοσύνη», η οποία προφανώς αφορά… όλους τους υπόλοιπους.

Ιρανικές κυρώσεις στην Τουρκία λόγω Συρίας!

Για πρώτη φορά σε μισό αιώνα διμερών σχέσεων, το Ιράν αποφάσισε να πάρει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και να καταργήσει την ανεμπόδιστη επικοινωνία των κατοίκων του με τη γειτονική χώρα, μέσω της αναστολής του καθεστώτος που δεν απαιτούσε βίζα για να ταξιδέψουν οι κάτοικοι της μιας χώρας στην άλλη.

Αιτία, τι άλλο, η προσπάθεια της Άγκυρας να ανατρέψει το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, ο οποίος όμως είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος της Τεχεράνης στην ευρύτερη περιοχή. Αντιδρώντας με τη συνήθη υπεροψία του, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, κατηγόρησε τους Ιρανούς ότι είναι αγνώμονες (!) απέναντι στις προσπάθειες της χώρας του να αντιμετωπίσει την ένταση που δημιουργεί το πυρηνικό πρόγραμμά τους, ενώ ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προ διετίας, η Τουρκία είχε καταψηφίσει την πρόταση υιοθέτησης κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας…

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είναι λίγο αστεία, αφού ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων απειλεί ευθέως την Τουρκία, για να έρθει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών να πει «μη δίνεται σημασία, δεν είναι αυτή η πολιτική μας»! Παίρνουν τα μέτρα με την εκ νέου εισαγωγή της βίζας οι Ιρανοί, ενώ την ίδια στιγμή ποντάρουν στην Τουρκία για την απελευθέρωση από τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας των «προσκυνητών» που συνελήφθησαν σε συριακό έδαφος…

Εν κατακλείδι, ενώ και οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν την κουρδική τους μειονότητα ως απειλή εθνικής ασφαλείας, αμφότεροι χρησιμοποιούν τη μειονότητα του άλλου για να υπονομεύσουν τον αντίπαλο…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top