Select Menu


Mετάφραση - Απόδοση: Πύρινος Λόγιος 
Copyright©2012: Λόγιος Ερμής 

 Ενας υποτιθεται "αντιστασιακός" στη Συρία, ονόματι Suibeh Kanafani, ομολόγησε την Πέμπτη ότι έλαβε ειδική εκπαίδευση σε μια μυστική βάση στην Τουρκία, η οποία ελέγχεται από τον τουρκικό στρατό. Ο Kanafani, που είχε ζήσει στον Καναδά, αποφάσισε να ταξιδέψει στη Συρία για να συμμετάσχει σε τρομοκρατικές ομάδες του λεγόμενου "Συριακού απελευθερωτικού Στρατού"(FSA) και στη συνέχεια ζήτησε να κατασκοπεύσει τις αρχές της Συρίας.

Για να γίνει αυτό, ήταν απαραίτητο να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο ίδιος. Σε συνέντευξή του στο CNN Τurk ο Kanafani δήλωσε ότι τα μέλη του "Συριακού απελευθερωτικού Στρατού" (FSA) εκπαιδεύονται στην Τουρκία με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ.

 Εκτός αυτού, η τουρκική εφημερίδα Aydinlik σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι την Πέμπτη, ομάδα 50 τρομοκρατών που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα μπήκε στην επαρχία του Χατάι, στη νότια Τουρκία, με αεροπλάνο που ανήκει στις σαουδικές αερογραμμές Νas Air και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία στην παραμεθόρια περιοχή μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, όπου και τέθηκαν στη διάθεση του "Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού". 

 Ένας Τούρκος κυβερνητικός τόνισε επίσης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στις πολιτικές της Άγκυρας στο συριακό ζήτημα, ότι τα τουρκικά ασθενοφόρα μεταφέρουν όπλα σε τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία.

 Αυτόπτεις μάρτυρες πέρα κοντά στις παραμεθόριες πόλεις Kushakli, Harran και Buculmez, επίσης ανέφεραν ότι τα ασθενοφόρα μεταφέρουν όπλα από και προς τη Συρία καθώς και οτι μεταφέρουν τραυματίες στην Τουρκία, κατά τη δήλωση του Mevlut Dudu, αξιωματούχου της τοπικής αυτοδιοίκησης της επαρχίας Χατάι.

 Η βία στη Συρία, η οποία ξεκίνησε από τα μέσα Μαρτίου 2011, έχει επιδεινωθεί λόγω των αδιάκοπων τρομοκρατικών επιθέσεων στην αραβική αυτή χώρα, παρά την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε στο ειρηνευτικό σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Kofi Annan.

 Οι χώρες της Δύσης και ορισμένες περιφερειακές κυβερνήσεις, όπως της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας, υποστηρίζουν τους ένοπλους τρομοκράτες οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Bashar al-Assad.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top