Select Menu

Το ωκεανογραφικό ερευνητιικό πλοίοNautilus με σημαία St Vincent Grenadinesείναι ένα πλοίο που περιέχει όλα εκείνα τα όργανα που απαιτούνται για να κάνει έρευνα για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ορυκτά. Αυτή τη στιγμή είναι ακίνητο στο σημείο που βλέπετε (μέσα στο κίτρινο κύκλο) πάνω απο το θαλάσσιο όρος του Ερατοσθένη προερχόμενο απο την Τουρκία.

Το Ναutilus στο σημείο αυτό, που είναι μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ κάνει έρευνα. Στα μέλη του πληρώματος του αναφέρονται πολλοί Τούρκοι επιστήμονες απο Τουρκικά Πανεπιστήμια ο Tufan Turanli, o Muhammet Duman κλπ. Για περισσότερα δέστε εδώ. Tο πλοίο όπως βλέπετε απο τη διαδρομή του προερχόταν απο τη Τουρκία.

Διερωτώμαι ποιός στην Κύπρο επέτρεψε στο συγκεκριμένο πλοίο να κάνει έρευνα στην Κυπριακή ΑΟΖ και εάν το έκανε τι όρους έβαλε.

Διερωτώμαι επίσης αν “έρευνες” όπως αυτή εδώ στην Κύπρο θα επαναληφθούν στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής – φάντασμα που ανέθεσε ο κ.Σαμαράς να προετοιμάσει την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ και που στην συνέχεια «εξαφανίστηκε» απο το Υπ. Εξωτερικών αναφέρονται και Κύπριοι, που έχουν εμπλακεί με «επιτυχία» στην εκμετάλλευση της Κυπριακής ΑΟΖ. Το αποτέλεσμα της «επιτυχίας» το βλέπετε.

Περισσότερα για το Ωκεανογραφικό/Ερευνητικό πλοίο Nautilus

Το Nautilus είναι εξοπλισμένο με sonars για τη χαρτογράφηση του βυθού και την εύρεση πηδάκων φυσικού αερίου που αναβλύζουν απο το βυθό. Διαθέτει επίσης δύο υποβρύχια οχήματα χωρίς οδηγό για τη συλλογή δειγμάτων απο το βυθό, καθώς και εργαστήριο αναλύσεων πάνω στο πλοίο με το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό. Απο τις αναλύσεις στα πετρώματα του βυθού μπορεί να προκύψει αν υπάρχουν υδρογονάνθρακες κάτω απο την επιφάνεια του βυθού ή άλλα ορυκτά. Απο την ισχύ των sonars, την οποία δεν γνωρίζω μπορούν να προκύψουν πλγηροφορίες και για τα πετρώματα που είναι κάτω απο το βυθό.

Η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης για έρευνα, δεδεμένου ότι εκεί δεν θα μπορεί να βρεί κανείς αρχαία ή βυθισμένα καράβια και κρυφούς θησαυρούς δέν είναι τυχαία. Η περιοχή αυτή είναι πολύ πιθανόν να έχει μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top