Select Menu


Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως "εξετάζει" το βιβλίο ενός πρώην μέλους των επίλεκτων ομάδων καταδρομών του Ναυτικού (SEALs) που συμμετείχε στην επιχείρηση για την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, και στο οποίο καταγράφεται μια αρκετά διαφορετική και λιγότερο "ηρωική" εκδοχή για το πως εκτελέστηκε, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα.

Το βιβλίο δεν είχε πάρει άδεια από τις αμερικανικές στρατιωτικές αρχές για να κυκλοφορήσει, κάτι που σημαίνει, ότι ο συγγραφέας του ενδέχεται να αντιμετωπίσει έρευνα και πιθανώς δίωξη από το Πεντάγωνο.

«Έχουμε εξασφαλίσει ένα αντίτυπο και το εξετάζουμε», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μπράιαν Ουίτμαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το βιβλίο «Μία Δύσκολη Ημέρα: Ο απολογισμός από πρώτο χέρι της αποστολής που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν», γράφηκε έναν πρώην στρατιώτη με το ψευδώνυμο Μαρκ Όουεν, με τη συνδρομή του δημοσιογράφου Κέβιν Μάουρερ και ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει ανήμερα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ο Μπιν Λάντεν ήταν άοπλος όταν τον βρήκαν οι SEALs στην επιδρομή τους στην κατοικία του στο Πακιστάν τον Μάιο του 2011, ο συγγραφέας του μάλιστα αποκαλύπτει πως ο πρώην ηγέτης της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι όταν πρόβαλε το κεφάλι του για να κοιτάξει έως από την πόρτα του δωματίου του πριν την εισβολή των Αμερικανών στο εσωτερικού του σπιτιού, προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Δεν προσπάθησε να αμυνθεί, δεν ήταν καν οπλισμένος.

Η επίσημη, εκδοχή των Αμερικανών, επιμένει, ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ήταν οπλισμένος και αντιστάθηκε, σκοτώθηκε δε, μετά από σύντομη μάχη.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας Τόμι Βίτορ δήλωσε πως δεν έχει να κάνει σχόλια για το βιβλίο και αρκέστηκε να προσθέσει: «Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα τη νύκτα που αποδόθηκε δικαιοσύνη στον Οσάμα Μπιν Λάντεν: 'εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους άνδρες που εξετέλεσαν την αποστολή αυτή, διότι έδωσαν παράδειγμα επαγγελματισμού, πατριωτισμού και απαράμιλλου θάρρους σε όλους όσοι υπηρετούν τη χώρα μας'».

Στη χώρα, που ακόμη αναρωτιέται για το ποιός δολοφόνησε τον Τζον Κένεντι, ποτέ δεν ήταν εύκολο, να μαθαίνει κανείς την αλήθεια.

Το βιβλίο, -αν κυκλοφορήσει- και με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται σε πραγματικά περιστατικά, απλώς θα τροφοδοτήσει, έναν ακόμη γύρο συνωμοσιολογίας και ερωτηματικών.

Ο πρώην καταδρομέας αντιμετωπίζει και απειλές κατά της ζωής του, πέραν του κινδύνου να του ασκηθούν διώξεις.

Στρατιωτικές πηγές έχουν τονίσει πως οι ένοπλες δυνάμεις θα ασκήσουν μήνυση εναντίον όποιου εκθέτει ευαίσθητες πληροφορίες, που θα μπορούσαν να βλάψουν το στρατιωτικό δυναμικό.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top