Select Menu



Γράφει ο Εκνευριστικός,

Ολοκληρωνεται η δικογραφια που εμπλεκει σε μια από τις μεγαλυτερες τηλεπικοινωνιακές απάτες τον εφοπλιστή και μεγαλομέτοχο εφημερίδας, Αναστασιο Παλλη και την οποια έχει στα χέρια της η 5η τακτική ανακρίτρια, Σοφια Φουρλαρη.

Ο φάκελος φωτιά με αριθμό μητρώου Α05/0Ι.Ε/702/19.12.05 περιγράφει, σύμφωνα με πΛηροφοριες,το πως ο Παλλης κατάφερε να ζημιώσει με τεσσερα εκατομμύρια ευρώ τον ΟΤΕ, σε διάστημα ελαχίστων μηνών.

Ο άνθρωπος που το 1998 κυκλοφορούσε στις τράπεζες μ´ένα ´´ιερό γραμμα´´ στο χερι, απ´ τον Ηγούμενο Εφραιμ, ώστε να του ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες ως οικονομικου και διαχειριστικου διευθυντη της Μονης Βατοπεδιου, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο ασκος του Αιολου άνοιξε το Δεκέμβριο του 2005, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του ο τότε διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγιώτης Βουρλουμης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης, ο Παλλης εμφανίστηκε ψευδώς, μέσω της εταιρίας συμφερόντων του, ÿονόματι Ronda, ως δεύτερος επίσημος τηλεπικοινωνιακος παροχος του μικρού κρατιδίου της Αφρικής, Sao Tome & Principe.

Έτσι μπόρεσε το 2004, να κλείσει μια ιδιαιτερα κερδοφόρα συμφωνία και να συνάψει σύμβαση με τη θυγατρική OTEGLOBE S.A.για τη δρομολόγηση τηλεφωνικής κίνησης που παράγεται απ´τον ΟΤΕ με προορισμό το κρατιδιο της Αφρικής και παραλήπτη την εταιρία του.

Η σύμβαση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως, ήταν τελικα το ´´κλειδί´´ ώστε να στήσει την ´´απατη των dialers´´. Μια κομπίνα ´´κακοβουλου λογισμικού´´, με θύματα χιλιάδες ανυποψίαστους συνδρομητές που καλούνταν να πληρώσουν ροζ κλήσεις -μέσω Διαδικτύου- που όμως δεν είχαν καλέσει ποτέ!

Το αποτέλεσμα;

Αρνούνταν να πληρώσουν τα υπερογκα ποσα κι έκοβαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις!

Το ...πως γινοταν η ´´δουλειά´´,περιγραφεται λεπτομερως στο πορισμα του ΣΔΟΕ, που συνταχθηκε το 2007 και συμφωνα με το οποίο ο Αναστασιος Παλλης, φερεται ως ο εγκεφαλος για μια από τις πιο ζημιογόνες κομπίνες με ´´ροζ κλησεις´´ που έχουν σημειωθεί ποτε σε βάρος του ΟΤΕ. 4 εκατομμυρια ευρώ!

Τα ερωτηματα ειναι πολλα.

- Γιατί η υπόθεση παραμένει στα συρτάρια του ΣΔΟΕ απ´ το 2005;

- Γιατι καποιοι αρμόδιοι της OTEGLOBE S.A. Θεώρησαν τον Παλλη ´´επαρκες´´ πρόσωπο ώστε να συνάψουν μαζί του μια τόσο σημαντική συμφωνία;

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ένα λόγω πόρισμα, τους κατηγορεί για πλημμελή έλεγχο που αγγίζει τα όρια της ποινικής ευθύνης, αφού όπως αποδείχθηκε ο Παλλης δεν τους είχε προσκομίσει ούτε καν το ιδρυτικό καταστατικό της Ronda.

Το σίγουρο πάντως είναι, πως η γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ, περιμένει απ´ οτι λεγεται, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης. Αρκεί να σκεφτεί κανείς το ύψος της ζημιάς και...την εποχή της κρίσης!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top