Select Menu

Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα του PressTV, ένα σχηματισμός Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, υποστηριζόμενος από ελικόπτερα, εισήλθε στη Συριακή πόλη Jarablos σε Κουρδική περιοχή της Συρίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan είχε προειδοποιήσει προς το τέλος του περασμένου Ιουλίου, ότι η Άγκυρα δύναται να επιτεθεί στις ένοπλες ομάδες του PKK εντός της Συρίας.

Είχε επίσης δηλώσει πως η επίθεση “δεν είναι αντικείμενο συζητήσεως αλλά δεδομένο”.

Ενδεχομένως να είναι “δεδομένο” και η πρόθεσις του Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τους Κούρδους εντός της Συρίας σαν παράγοντα ασφαλείας στο άμεσο μέλλον και το ερώτημα είναι κατά πόσον οι Κούρδοι ηγέτες είναι “μιλημένοι”, εξοπλισμένοι και πρόθυμοι για κάτι τέτοιο.

Η “επίθεση αγάπης” του Σιμόν Πέρες αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, ίσως σηματοδοτεί το ενδεχόμενο της στρατηγικής αποφάσεως του Ισραήλ να “ανοίξει το παιχνίδι” στην περιοχή αυτή ακριβώς τη στιγμή.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top