Select Menu


Γράφει ο Κωνσταντίνος

Δυστυχώς, η κυβέρνηση των Αθηνών δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε την σοβαρότητα ούτε την κρισιμότητα των καιρών και δη των αποφάσεών της. Θεωρούσαμε πως η αλλαγή κυβέρνησης θα εμπεριείχε και κάποια –έστω και ελάχιστη- αλλαγή πολιτικής βούλησης προς την κατεύθυνση μίας πολιτικής που θα αγκάλιαζε τους πολίτες της Θράκης. Δυστυχώς, ο χρόνος αποκαλύπτει όχι μόνο την ατολμία, αλλά και την υστεροβουλία που υπέκρυπταν οι δηλώσεις περί εθνικής πολιτικής.

Η Θράκη σήμερα μετατρέπεται σε μία πρωτότυπη τεράστια ανοιχτή φυλακή, ελέω των αποφάσεων της θλιβερής κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, η οποία αδυνατεί να κατανοήσει το εύρος των πολιτικών αποφάσεών της, αφού η πρόσφατη άνευ λογικού περιεχομένου απόφασή της επιβάλει την μεταφορά ενός σημαντικού αριθμού λαθρομεταναστών στην Θράκη, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ελάχιστα η Αθήνα από το ήδη σωρευμένο πλήθος των λαθρομεταναστών που απειλούν τους πολίτες της πρωτεύουσας και δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις οι οποίες δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση των ελληνοφώνων που σήμερα αποφασίζει και διατάσσει το τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα.

Είναι απολύτως προφανές πως και η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και καμία απολύτως συναίσθηση πως οι αποφάσεις της μοιάζουν με το κρύψιμο του προβλήματος κάτω από το χαλί, χωρίς να υπάρχει διάθεση πραγματικής αντιμετώπισής του. Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί η μεταφορά λαθρομεταναστών στην Θράκη, παρά ως έλλειψη διάθεσης αντιμετώπισης του υπαρκτού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης; Και τι κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά απέναντι στο πρόβλημα; Απλά, το κρύβει, αναμένοντας την «θεία φώτιση» ή κάποιες εξελίξεις και μετακυλύει με αυτόν τον τρόπο ένα μείζον πρόβλημα της Αθήνας και στην υπόλοιπη Ελλάδα! Κρυπτόμενος πίσω από το δάχτυλό του, τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενεχειριάζουν το μέλλον της Θράκης, τοποθετούν μία ωρολογιακή βόμβα στην Θρακική κοινωνία και αναμένουν μηδενικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, δε, αφαιρούν παραγωγικές σχολές της Αστυνομίας, μειώνουν την οικονομική στήριξη του αθηνοκεντρικού κράτους προς την –έτσι κι αλλιώς- χρόνια ταλαιπωρημένη οικονομία της περιοχής και δίνουν ένα ακόμη «σύνθημα» εγκατάλειψης της Θράκης από την Ελλάδα.

Η εγκληματικότητα των πολιτικών αποφάσεων και πράξεων, δεν μένει όμως μόνο στο θέμα αυτό. Αντίθετα, την ίδια στιγμή, σχεδιάζεται η δημιουργία μίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) που θα περιλαμβάνει ολόκληρη τη Θράκη και η οποία θα επιβάλει το δικό της καθεστώς (για την ακρίβεια θα δώσει την ευχέρεια σε εταιρείες που θα «επενδύσουν» στην ΕΟΖ) στην φορολογία, στα εργασιακά, στην αστυνόμευση και στην εν γένει ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, αφού θα μπορεί να «εισάγει» κατά βούληση αποφάσεις υπέρ των εταιρειών (οι οποίες και θα έχουν ισχύ νόμων) έως και εργαζόμενους που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εταιρειών που θα «αποφασίζουν κα θα διατάσσουν» εντός της ΕΟΖ.

Οι κάτοικοι της Θράκης θα εγκλωβιστούν οικονομικά και θα εκβιαστούν να αποδεχθούν ειδικούς όρους πληρωμής, ασφάλισης και κοινωνικής συμβίωσης είτε με εισαγόμενους εργάτες είτε με «απασχολούμενους» λαθρομετανάστες, είτε με νόμους που θα επιβληθούν για να εξασφαλίσουν την «απροβλημάτιστη λειτουργία» των εταιρειών – επενδυτών. Ουσιαστικά, η Θράκη μεταβάλλεται σε μία ανοιχτή φυλακή, προκειμένου να εισπράξει η κυβέρνηση των Αθηνών κάποιους ελάχιστους φόρους από τους «επενδυτές» και να παίξει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στον "πόλεμο κατά της λαθρομετανάστευσης". Η μεταφορά των λαθρομεταναστών στην Θράκη, το κλείσιμο των Αστυνομικών Σχολών και η πριμοδοτούμενη από το Ελληνικό κράτος απομάκρυνση των Ελληνικών Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών (που έγινε παλαιότερα), συνιστούν έγκλημα εις βάρος του Ελληνισμού της περιοχής, ο οποίος αρχίζει να διαπιστώνει πως εγκαταλείπεται από τους κυβερνώντες στην Αθήνα, οι οποίοι δείχνουν απολύτως απρόθυμοι να στηρίξουν ενεργά (και όχι με λόγια) μία άκρως ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή – περιφέρεια της Ελλάδας.

Απορίας άξιο είναι πως δεν έχει καταργηθεί –ακόμη- για οικονομικούς λόγους το 4ο Σώμα Στρατού! Με δεδομένο πως η έλευση των συγκεκριμένων λαθρομεταναστών αποτελεί απλώς την αρχή μίας άθλιας πολιτικής κατά της Θράκης, θεωρώντας βέβαιο πως οσονούπω θα ακολουθήσουν μεγαλύτεροι αριθμοί λαθρομεταναστών για να «κατοικήσουν» (στην ουσία να συγκατοικήσουν με τους Έλληνες κατοίκους) στην περιοχή, διαβλέποντας το κλείσιμο στρατοπέδων και την μετατροπή τους σε στρατόπεδα κράτησης ή στην ουσία «εργατικές κατοικίες» των μελλοντικών εργατικών χεριών των ξένων «επενδυτών» της ΕΟΖ, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές σε αυτούς που νομίζουν πως μπορούν να παίζουν με την χώρα και τους κατοίκους της, πως οι ακρίτες της Θράκης δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν «υλικά δόμησης» μίας άθλιας πολιτικής η οποία σκοπεύει στην σμίκρυνση του Ελλαδικού χώρου.

Όλοι αυτοί που απαρτίζουν την τραγική κυβέρνηση των Αθηνών, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι αποφάσεις τους με τις οποίες συμβάλουν τα μέγιστα στην πρόκληση και στην δημιουργία κοινωνικών εκρήξεων και δυναμιτίζουν αναίτια την χώρα, δεν θα μείνουν αναπάντητες από τους Έλληνες της Θράκης. Έπειτα από την χρόνια εγκατάλειψη της Θράκης, καθώς και έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, είναι πλέον πασιφανές πως η κυβέρνηση των Αθηνών αποσκοπεί στην δημιουργία ανώμαλων καταστάσεων στο εσωτερικό της χώρας, ευελπιστώντας –μάταια- πως η ίδια θα μπορέσει να διασωθεί από τις ευθύνες που της αναλογούν.
Η Θράκη δεν είναι ούτε θα γίνει χώρος πειραματισμών, ούτε οι κάτοικοί της θα επιτρέψουν οποιαδήποτε μεταβολή στις σχέσεις της Θράκης με την Ελλάδα. Εάν οι κυβερνώντες επιθυμούν να χαρακτηριστούν από το σύνολο του Θρακικού Ελληνισμού ως ανεπιθύμητα πρόσωπα, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτό συμβαίνει ήδη. Εάν οι ελληνόφωνοι (δια)κυβερνώντες επιθυμούν να «απαλλαγούν» από την Θράκη, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτό όχι μόνο δεν θα γίνει ποτέ, αλλά με αυτές τους τις πρακτικές θα βρεθούν αντιμέτωποι των ευθυνών τους και αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Η Θράκη ήδη απειλείται από την Άγκυρα και τους πράκτορές της που δρουν επί δεκαετίες στην περιοχή. Η πρόσθεση προβλημάτων, δείχνει πως ή δεν υπάρχει συναίσθηση των πολιτικών αποφάσεων ή πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την διατήρηση της Ελληνικότητας σε ένα τμήμα της χώρας, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί από τα κόμματα και τους πολιτικούς, ελέω μεγαλύτερων σχεδιασμών ξένων δυνάμεων. Εάν οι (δια)κυβερνώντες επιθυμούν να υποστείλουν την Ελληνική σημαία από την Θράκη, να έρθουν να το κάνουν οι ίδιοι και όχι να δημιουργούν τις συνθήκες εκείνες που θα δημιουργήσουν τον "άνεμο" που θα πάρει την Ελληνική σημαία από την περιοχή.

Η Θράκη είναι Ελλάδα. Και δεν θα μετατραπεί σε ανοιχτή φυλακή, επειδή βολεύει σε κάποιους οικονομικά ή πολιτικά. Οι λαθρο-κυβερνώντες εάν δεν έχουν ή δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, τότε καλά θα κάνουν να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους (με τις μεγάλες αυλές) τους λαθρο-εποίκους. Με απλά λόγια: Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν την χώρα, προς όφελος των Ελλήνων και μόνο των Ελλήνων και εάν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, τότε καλά θα κάνουν να αποχωρήσουν οικειοθελώς, πριν οι Έλληνες τους… «αποχωρήσουν» με τις πέτρες.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top