Select Menu

Το αίτημα για τις 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο έως το 2015 επαναφέρει η τρόικα, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες περικοπές δαπανών

Σύμφωνα με "Τα Νέα", επανεξετάζεται το μέτρο της απόλυσης έπειτα από έναν χρόνο εφεδρείας, κατά τον οποίο οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του μισθού τους.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, εντός του έτους η ρύθμιση αυτή θα πρέπει να ισχύσει για 15.000 υπαλλήλους.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι οι απαιτούμενες περικοπές των δημοσίων δαπανών δεν μπορούν να εξασφαλιστούν χωρίς δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Κάτι τέτοιο ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της τριμερούς κυβέρνησης για μη απολύσεις.

Να σημειωθεί ότι αναζητούνται 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 και κατά τις ίδιες πληροφορίες προς το παρόν έχουν συμφωνηθεί μόνο τα 6,6 δισ. ευρώ.

Απορρίφθηκε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, από την τρόικα η εκτίμηση για εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ από τα μέτρα της διοικητικής μεταρρύθμισης και την πλήρη εφαρμογή του Καλλικράτη.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει το πακέτο των 5 δισ. ευρώ που αναμένεται να εξοικονομηθεί από τις νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις.
 nooz

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top