Select Menu


Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η δίωρη κρίσιμη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου και διαφαίνεται ότι υπήρξε πολιτική συμφωνία για το σύνολο των μέτρων. Απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες και έπεται νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Επήλθε πολιτική συμφωνία μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων όπως όλα δείχνουν και το οριστικό πακέτο μέτρων, το οποίο πήρε σήμερα την πρώτη έγκριση, αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Οι τεχνικές λεπτομέρειες που απομένουν θα συζητηθούν σε συναντήσεις των επιτελείων των κομμάτων που ξεκινούν σήμερα το απόγευμα.

Σε δηλώσεις του από την Ιπποκράτους ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγνώρισε πως θα απαιτηθούν νέες θυσίες και περικοπές αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχουν «απαράβατα όρια» ώστε τα μέτρα να μην έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, να μην πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά ούτε και τη μεσαία τάξη όπως είπε, αλλά να πιάνουν τόπο.

«Πρέπει να εξηγήσουμε στη Βουλή και την κοινή γνώμη ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που μας βγάζει από το τούνελ, επιβεβαιώνει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη και αλλάζει το κλίμα στην πραγματική οικονομία. Ετσι αποκτούν νόημα και τα περιβόητα μέτρα.», είπε ο κ.Βενιζέλος καλώντας τους Έλληνες πολίτες «να είναι επιφυλακτικοί στον καταιγισμό σεναρίων που ακούγονται».

Στουρνάρας: Μένουν μόνο 1-2 ελάσσονα ζητήματα

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε ότι «το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί» ενώ ερωτώμενος για τις διαφωνίες Κουβέλη απάντησε ότι μένουν ανοιχτά «ένα-δύο ελάσσονα ζητήματα, τεχνικής φύσεως». Τόνισε δε ότι «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων» και γι' αυτό θα γίνει σήμερα νέα συνάντηση. Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ακόμα ότι ανάμεσα σε αυτά τα τεχνικά ζητήματα που δεν έχουν κλείσει ακόμα είναι και τα ειδικά μισθολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι στο βασικό σενάριο δεν υπάρχει μείωση συντάξεων του ΟΓΑ.

Μιλώντας δε με δημοσιογράφους, μετά τις δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπήρξε πολιτική συμφωνία για τα μέτρα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η οποία τόνισε έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Τόνισε δε ότι «όταν έχεις να κόψεις 11,5 δισ. τότε κόβεις από παντού».

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε πως θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και δήλωσε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια.

«Συνεχίζεται η συζήτηση και η επεξεργασία των αριθμών που αφορούν σε ανθρώπους και σε λειτουργούς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενώ σε ερώτηση για περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ απάντησε.

«Οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπούν», αφήνοντας να εννοηθεί ότι προηγήθηκε σκληρή διαπραγμάτευση με τον πρωθυπουργό για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top