Select Menu

Πρόσθετες περικοπές 300 εκ. ευρώ ετησίως προγραμματίζονται στον τομέα υγείας, στο πλαίσιο των συμπληρωματικών μέτρων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες από το οικονομικό επιτελείο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σε συνέντευξη του στο Antenna Radio.

Σίγουρος ότι με τη συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην πτώχευση είναι ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης. Μιλώντας, σήμερα το πρωί στον Ant1, εκτίμησε ότι η επιμήκυνση που ζητά η Ελλάδα είναι το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστεί.

Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το μόνο πράγμα που απασχολεί τους Γερμανούς, είναι το πως θα γίνει η πτώχευση του ελληνικού δημοσίου, ενώ τόνισε ότι οι πιθανότητες αποτυχίας του προγράμματος λιτότητας της τρόικα είναι 100%.
 
Όπως υπογράμμισε, η επιμήκυνση που ζητά η Ελλάδα «είναι το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστεί». «Το ζήτημα δεν είναι η χρεοκοπία ή όχι της Ελλάδας αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή θα λάβει χώρα, δηλαδή αν θα γίνει συντεταγμένα ή αν θα γίνει με εκπαραθύρωση της χώρας από την Ευρωζώνη» πρόσθεσε.

Ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα προσδιοριστεί ετήσιο πλαφόν δαπάνης περίθαλψης ανά ασθενή, πρόσθεσε ότι δεν θα κλείσουν νοσοκομεία, όμως κλινικές και τμήματα θα ενοποιηθούν, λόγω της κρίσιμης οικονομικής περιόδου που αφορά όλους τους Έλληνες. Για την αναστολή παροχής φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακοποιούς, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε: «Ως πολιτικός, ως άνθρωπος, δεν έχω εκβιάσει ποτέ και για αυτό το λόγο δεν εκβιάζομαι. Έχω στη διάθεσή μου όλα τα εργαλεία πολιτικής τα οποία έχουν ψηφιστεί και αποτελούν νόμο του κράτους και σας βεβαιώνω ότι θα τα εφαρμόσω εφεξής με αυστηρότητα και επιμέλεια».

Και πρόσθεσε: «Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου επέδειξα εξαιρετική ευαισθησία στην εξόφληση των φαρμακοποιών, για να μη στερηθούν οι ασθενείς, τα αναγκαία φάρμακά τους. Πληρώνονται κατά προτεραιότητα και βεβαίως εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες για να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί και έχουν αδικηθεί προς αυτή την κατεύθυνση οι φυσιοθεραπευτές, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κέντρα αποκατάστασης». Έτσι, δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει με συνέπεια, τις επόμενες ημέρες να εξοφλούνται προοδευτικά οι υποχρεώσεις σύμφωνα με τις δυνατότητες του ΕΟΠΥΥ, βάσει των εισροών πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top