Select Menu

Διαστάσεις εχει πάρει απο νωρίς το απόγευμα η μεγάλη φωτιά στη Χίο. Τέσσερα είναι αυτή την ώρα τα σημαντικότερα μέτωπα, που εκτείνονται σε μήκος χιλιόμετρων, στο νότιο, νοτιοδυτικό και κεντρικό τμήμα του νησιού.

Πολύ δύσκολο στην αντιμετώπισή του είναι το μέτωπο που εκτείνετια από τον οικισμό Ολύμπους προς το χωριό Πυργί, με τη φωτιά να καιει πυκνό πευκοδάσος και μαστιχόδεντρα. Οι φλόγες απειλούν άμεσα το Πυργί, οικισμό με τη μεγαλύτερη παραγωγή Μαστίχας, ωστόσο δεν απειλούνται, προς το παρόν, τα χωριά Ολύμποι και Μεστά.

Επικίνδυνο παραμένει και το μέτωπο που εκτείνεται απο την περιοχή Αρμόλια προς το χωριό Καλαμωτή, ενώ κοντά στο «τείχος» της φωτιάς βρίσκονται κατοικημένες εκτάσεις.

Παράλληλα, στο κεντρικό τμήμα του νησιού ένα τρίτο μέτωπο κατευθύνεται απο τον Ανάβατο προς Μαραθοβούνι.

Μικρότερο είναι το μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στα νοτιοδυτικά του πολύπαθου νησιού, το οποίο εκτείνεται από την Ελάτα προς τα Μεστά στην περιοχή της Αγιας Ειρήνης.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 70.000 στρέμματα καλλιεργειών και δασικής έκτασης έχουν γίνει σταχτή στο διάβα της πύρινης λαίλαπας.

Εν τω μεταξύ, κάτοικοι κατήγγειλαν ότι έπιασαν έναν άνδρα που υποπτεύονται ότι επιχειρούσε να βάλει φωτιά στο νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς. Υπαινιγμούς για εμπρησμούς πραγματοποίησε νωρίτερα και ο αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων, Ηλίας Κλεισάς, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 40 αναζωπυρώσεις μετώπων σε έκταση 80.000 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, αργά το απόγευμα άρχισαν να επιχειρούν εκ νέου τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, καθώς πρωτύτερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν μονάχα επτά ελικόπτερα.

Νωρίτερα, έκκληση για περισσότερες υδροφόρες απηύθυνε ο δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, μιλωντας στον ΣΚΑΙ, προειδοποιώντας πως λόγω των ανέμων η φωτιά εχει εκλάβει εκ νέου διαστάσεις.

Τουλάχιστον επτά ακόμη πυρκαγιές ξέσπασαν χθες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.
 skai

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top