Select Menu

Ερευνητές στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι βρήκαν την απάντηση σε ένα από τα μεγάλα κοσμικά μυστήρια. Ανακάλυψαν πώς δημιουργούνται τα άστρα «τέρατα» που έχουν μέγεθος 300 φορές μεγαλύτερο από αυτό του Ηλιου!

Η ανακάλυψη

Οι επιστήμονες είχαν καταλήξει στο πόσο μεγάλο μπορεί να γίνει ένα άστρο. Η κρατούσα θεωρία ανέφερε ότι το μάξιμουμ μέγεθος που μπορεί να φτάσει ένα άστρο είναι 150 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος του Ηλιου. Η επιστημονική κοινότητα έμεινε με ανοικτό το στόμα όταν πριν από δύο χρόνια εντοπίστηκαν άστρα που είχαν μέγεθος 300 φορές μεγαλύτερο από εκείνο του Ηλιου! 

Από τότε οι ειδικοί προσπαθούσαν να βρουν στοιχεία για αυτά τα άστρα που χαρακτηρίστηκαν «τέρατα», χωρίς όμως να καταφέρνουν να δώσουν απάντηση στο πώς δημιουργούνται. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόννης υποστηρίζουν ότι βρήκαν τη λύση σε αυτό το κοσμικό μυστήριο. 

Η αποκάλυψη

Εστρεψαν την προσοχή τους στο αστρικό σμήνος R136 που βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιάδων ετών φωτός από τη Γη στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, έναν γειτονικό μας γαλαξία. Στο συγκεκριμένο σμήνος έχουν εντοπιστεί τέσσερα άστρα «τέρατα» τα οποία και μελέτησαν. 

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άστρα «τέρατα» δεν γεννιούνται και μεγαλώνουν μόνα τους μέχρι να φτάσουν σε αυτό το πραγματικά τερατώδες μέγεθος αλλά ότι πρόκειται για συμβατικά άστρα τα οποία στην πορεία είτε συγχωνεύονται με άλλαείτε αυξάνουν το μέγεθος τους «ρουφώντας» την ύλη γειτονικών άστρων είτε και τα δύο μαζί.Η έρευνα δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Monthly Notices of the Royal Astronomical Society».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top