Select Menu

Iδιαίτερα θερμό αναμένεται να είναι λόγω της ευρωκρίσης το φθινόπωρο στη Γερμανία, σύμφωνα με τη Deutsche Welle Όμως ήδη από τώρα το πολιτικό θερμόμετρο στο Βερολίνο ανεβαίνει. Η αντιπολίτευση επικρίνει όλο και συχνότερα την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για τη διαχείριση της κρίσης. 

«Η κοινή ανάληψη χρεών είναι ήδη εδώ» διαπιστώνει ο εκπρόσωπος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ προσθέτοντας ότι «το οικονομικό ρίσκο που αναλαμβάνει η Γερμανία έφθασε το 1 τρισ. ευρώ».

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung»τονίζει ότι «η κοινή ανάληψη χρεών είναι ήδη εδώ» και πως «η Γερμανία αναλαμβάνει εγγυήσεις όχι μόνο για την στήριξη της Ελλάδας και το μηχανισμό στήριξης με συνολικά 310 δισ. ευρώ, αλλά και με πολύ μεγαλύτερα ποσά για τις ’συναλλαγές’ της ΕΚΤ».

Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών άσκησε κριτική στην ΕΚΤ για τον αδιαφανή και μη δημοκρατικό τρόπο με τον οποίο λαμβάνει αποφάσεις, ενώ εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η Γερμανία έχει μόνο μια ψήφο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, όπως για παράδειγμα η Μάλτα.

Ο Κάρστεν Σνάιντερ τονίζει επίσης ότι η χρηματοδότηση ελλειμμάτων από την ΕΚΤ δεν είναι ο σωστός δρόμος αντιμετώπισης της ευρωκρίσης, όμως «η Άγκελα Μέρκελ προτιμά αυτό τον δρόμο για να αποφύγει νέες ψηφοφορίες στο γερμανικό κοινοβούλιο σχετικά με την αύξηση των εγγυήσεων που αναλαμβάνει η Γερμανία».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top