Select Menu

Ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρωί, μετά από συνάντηση με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ότι θα προεδρεύει της ειδικής επιτροπής για την ηθική εξυγίανση της πολιτικής ζωής στην Γαλλία.

Τη σύσταση της εν λόγω επιτροπής είχε ήδη ανακοινώσει ο γάλλος Πρόεδρος στην συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική κρατική τηλεόραση τη 14η Ιουλίου. Μάλιστα η ηθική εξυγίανση της πολιτικής και η διαφάνεια ήταν ένας από τους στόχους που είχε θέσει προεκλογικά.

«Ο πρόεδρος μου έδωσε την επίσημη επιστολή ανάληψης καθηκόντων, που δημιουργεί αυτή την Επιτροπή, σχετικά με τη δεοντολογία και την ανανέωση της δημόσιας ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί ο Λιονέλ Ζοσπέν.

Η σύνθεση της Επιτροπής περιλαμβάνει την πρώην υπουργό Υγείας, επί Νικολά Σαρκοζί, Ροζελίν Μπασλό, αλλά και πολλούς πανεπιστημιακούς από τα Πανεπιστήμια της Σορβόννης, της Ρεμς, της Τουλούζης και του Μπορντό. Μέλος της επιτροπής θα είναι και ο Ζαν-Κλοντ Καζανόβα, πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Λιονέλ Ζοσπέν, ανάμεσα στους στόχους τους θα είναι η αποφυγή συγκέντρωσης αξιωμάτων από πολιτικά πρόσωπα, η αποσαφήνιση του καθεστώτος των αρμοδιοτήτων του αρχηγού του κράτους, αλλά και δημιουργία κανόνων δεοντολογίας που αποσκοπούν στην εξασφάλιση της διαφάνειας της δημόσιας ζωής. Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουλίου, ενώ τα πρώτα συμπεράσματα θα ανακοινωθούν στις αρχές Νοεμβρίου.
 skai

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top