Select Menu

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Είναι πραγματικά απορίας άξιον:

1. Πώς - έστω κι αυτό το 28,5% των Ελλήνων - μπόρεσε να πιστέψει αυτό το πολιτικό κατακάθι και
2. Πώς αυτό το πολιτικό κατακάθι, μπορεί και ζεί χωρίς συνείδηση και αίσθημα ευθύνης...

Ειλικρινά δεν με εξέπληξε καθόλου το γεγονός οτι η Αγροτική τελικά θα ξεπουλιώταν σε κάποιους ημετέρους και κομματικούς "φίλους". Μα καθόλου, πιστέψτε με. Να πώ πάλι το ...χιλιοειπωμένο "Εγώ τα φώναζα, αλλα ποιός μ΄ακούει εμένα"; Δε βαριέσαι, σάμπως θα μ΄ακούσει και τώρα κανείς;

Εμείς εδώ όμως στον ΛΟΓΙΟ ΕΡΜΗ, έχουμε υποχρέωση να τα λέμε και να τα ξαναλέμε, να κρατάμε γερό στομάχι και να συνεχίζουμε... Αυτό επιλέξαμε ως μορφή αγώνα, αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε...

Το σκάνδαλο της Αγροτικής, κάποτε θα διευθετείτο. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Γιατί τα λεφτά που χρωστάνε οι δύο αιώνιοι νταβατζήδες του Ελληνικού λαού, δηλαδή τα κομμάτα της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ, είναι πολλά, πάρα πολλά πλέον για να τα αντέξουν οι πλάτες τους. Κι επειδή απ ό,τι γνωρίζουν και γνωρίζουμε, οι πλάτες οι δικές μας είναι ...πιό ανθεκτικές και πιο μεγάλες, κι έτσι θα τα ...υποστούμε...εμείς!

Εγώ μόνο απλώς  αναρωτιέμαι, πόσο ...φυτά έχουμε γίνει, πόσο ευκολόπιστοι, πόσο ηλίθιοι ή και γώ δε ξέρω τι άλλο. Πώς και με ποιά λογική εμπιστευτήκαμε ξανά τους ...απατεώνες να ξαναδιαχειριστούν τις τύχες μας (και σε αυτό κυριολεκτώ!) σε αυτήν την πλέον κρίσιμη για το έθνος και τη πατρίδα κατάσταση την οποία ζούμε. Είναι δυνατόν ρε παιδιά;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή. Για το πώς ξεκίνησε η...διευθέτηση της εκκρεμότητας που λέγεται "Αγροτική Τράπεζα". Κατ΄αρχάς, ας δούμε ποιά είναι η Αγροτική Τράπεζα και για ποιό σκοπό δημιουργήθηκε. Η Τράπεζα αυτή, δημιουργήθηκε για να είναι ο κατ΄ εξοχήν χρηματοπιστωτικός φορέας που ασκεί αποκλειστικά την αγροτική πίστη στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1929, με έδρα την Αθήνα, ως "αυτόνομος τραπεζικός οργανισμός κοινωφελούς χαρακτήρος", ένας οργανισμός που θα δούλευε για τους αγρότες και θα ασκούσε χρηματοπιστωτική αγροτική πολιτική. Επινόηση του μεγάλου Ελευθερίου Βενιζέλου που τόχε στο μυαλό του απο τον καιρό της επανάστασης των "κολίγων" του Κιλελέρ στη Θεσσαλία, μετά το νομοσχέδιο που μοίραζε την αγροτική γή παίρνοντάς την απο τους τσιφλικάδες. Οι πόλεμοι όμως στους οποίους η Ελλάδα έλαβε μέρος και τριπλασίασε τα εδάφη της, δεν έπέτρεπε ακόμη την υλοποίηση του σχεδίου. Μετά τη λήξη των μεγάλων γεγονότων και την επάνοδο των Φιλελευθέρων στην εξουσία, ήλθε η στιγμή να γίνει πράξη το όραμα, επί υπουργείας του αείμνηστου Κ. Σπυρίδη, ο οποίος είχε την ευθύνη του Υπουργείου Γεωργίας. Η Τράπεζα αυτή θα λειτουργούσε ξέχωρα απο τις άλλες και η ευθύνη της θα ήταν αποκλειστικά μόνο ο αγροτικός τομέας και οι αγρότες. Πιο αναλυτικά, οι σκοποί της Τράπεζας ήταν:

1. Χορήγηση δανείων σε γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, γεωργικούς συνεταιρισμούς και σε νομικά και φυσικά πρόσωπα γεωργικών επιχειρήσεων, καθώς και για την εκτέλεση έργων κοινής ωφελείας.
2. Η προμήθεια και διάθεση στους παραπάνω εργαλείων, μηχανημάτων, λιπασμάτων, γεωργικών φαρμάκων κλπ.
3. Η διευκόλυνση των παραπάνω σε θέματα συγκέντρωσης, αποθήκευσης, επεξεργασίας και πώλησης των προϊόντων στην αγορά (εσωτερικού-εξωτερικού).
4. Η ενίσχυση και διάδοση των τελειότερων μεθόδων καλλιέργειας, κτηνοτροφίας και αλιείας, με παράλληλη τόνωση της αποταμίευσης καθώς και η οργάνωση διοίκησης υπηρεσιών ή οργανισμών αγροτικής ασφάλειας ή αντασφάλειας προϊόντων, καλλιεργειών, ζώων, μέσων, οικημάτων και εγκαταστάσεων.
5. Η συστηματοποίηση της εμπορίας των γεωργικών προϊόντων.
6. Η τόνωση του συνεργατικού πνεύματος με προπαγάνδα και διαπαιδαγώγηση των αγροτικών κοινωνιών, καθώς και ο έλεγχος των γεωργικών συνεταιρισμών επί παντός βαθμού και φύσης.
7. Η διάδοση και η ενίσχυση οικοτεχνιών στις καθαρά γεωργικές οικογένειες για επικερδή απασχόληση στις νεκρές γεωργικές περιόδους.
8. Και τέλος η προστασία της αλιείας, των πάσης φύσεως δασικών επιχειρήσεων ή εκμετάλλευσης με παροχές δανείων ή πιστώσεων.

Για να μη προσθέσουμε σε όλα αυτά τα παραπάνω και την τεράστια συμβολή της Τράπεζας αυτής, η οποία και χαρακτηρίστηκε ως η Τράπεζα όλων των Ελλήνων,σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους, (πολέμου, κατοχής, αντίστασης) και στην ανασυγκρότηση της Χώρας γενικότερα, με δάνεια με πολύ χαμηλό τόκο και μεγάλα χρονικά διαστήματα εξόφλησης αυτών. Δηλαδή με απλά λόγια, ένας απόλυτα κοινωφελής οργανισμός, που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της Ελλάδας.

Η "πολιτική μαφία" και η μεταπολίτευση

Μέχρι το 1981, η Αγροτική ήταν έξω απο κάθε πολιτικό παιχνίδι. Κανείς πολιτικός παράγων δεν είχε τολμήσει να απλώσει (σοβαρά) χέρι σε αυτόν τον οργανισμό. Μικροδιευκολύνσεις σε ημέτερους κομματικούς "φίλους" γινόταν, αλλά ήταν απειροελάχιστες κι αυτές επι κυβερνήσεως της Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, όπου κάποιοι "κομματάρχες" στη Θεσσαλία πήραν κάποια ποσά ως ...δωρεές όπου τελικά οι μισοί κατέληξαν στις φυλακές Αβέρωφ επί κυβερνήσεως των Αποστατών το 1965. Κατα τα άλλα, τίποτε το μεμπτόν. Μέχρι το 1981, τη μοιράια δηλαδή ημερομηνία που το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου πήρε την εξουσία. Τότε άρχισε και η απότομη κατρακύλα, τα απίστευτα σε μέγεθος σκάνδαλα και η...χωρίς προηγούμενο κατασπατάληση του χρήματος των Αγροτών απο το κομματικό χαμαιτυπείο τον σοσιαλ(η)στών.

Ο Παπανδρέου, για να ικανοποιήσει περισσσότερο τους χιλιάδες κομματικούς οπαδούς του παρά τις επιταγές της ΕΟΚ που είχε συγκεκριμένη αγροτική πολιτική την οποία θα έπρεπε να ακολουθήσει η Ελλάδα, δημιουργεί συνεταιριστικές οργάνώσεις όπως η ΚΥΔΕΠ, η Ελαιουργική, η ΑΓΡΕΞ, η ΣΕΚΟΒΕ, η ΣΕΒΑΘ η ΠΡΟΜΕΤ κ.λ.π., οι οποίες και χρηματοδοτούνται απ ευθείας απο την Αγροτική Τράπεζα, με δάνεια τα οποία κατέληγαν στις...τσέπες των διοικητών των συνεταιρισμών, του κομματικού στρατού τους παρά το γεγονός οτι η ΕΟΚ επιδοτούσε με χοντρά λεφτά την παραγωγή και την τυποποίηση. Ειδικά η ΑΓΡΕΞ, που τα αρχικά της σημαίνουν "ΑΓΡοτικές ΕΞαγωγές", γίνεται ο Νο1 οργανισμός στον οποίο ο οχετός είχε απίστευτο βάθος. Σειρά ολόκληρη απο κομπίνες "αγροτών" οι οποίοι δεν είχαν πιάσει...τσάπα στα χέρια τους και υπεξαιρέσεις 24 δις δραχμών απο στελέχη και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ με αποκορύφωμα το σκάνδαλο του Γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, όπου έστειλε δύο χρόνια φυλακή τους Αθανασόπουλο και Αποστολόπουλο και ζημία 25 δις δραχμών. Η Αγροτική Τράπεζα την οκταετία 1981-1989, καταγράφει ζημίες 4 τρισεκατομμυρίων δραχμών μόνο! Ζημιές οι οποίες καλύφθηκαν στο τέλος από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων την τετραετία της μεγάλης κρίσης 1985-1989, με νέα δάνεια και παροχές απο τα ΜΟΠ που προοριζόταν για άλλο σκοπό, κατέστησαν εν τέλει την άλλοτε κραταιά τράπεζα, μια προβληματική εταιρεία του δημοσίου. Οι αγρότες κινητοποιήθηκαν πολλές φορές λόγω της απίστευτης αυτής ρεμούλας των ημέτερων της ΠΑΣΟΚικής λαίλαπας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Παπανδρέου είχε ανοίξει για τα καλά το δρόμο όμως, για να ακολουθήσουν κι άλλοι. Δηλαδή οι της ΝΔ, όπου είχε μείνει έξω απο το ...χορό των δίς και πολύ της ...κακοφαινόταν. Η ΝΔ του Μητσοτάκη, ανοίγει το χορό των ...κομματικών δανείων και επιχορηγήσεων, που φτάνουν σε ιλιγγιώδη ποσά ειδικά το 1993 όπου και έδωσε τη μεγάλη μάχη για να παραμείνει στην εξουσία και τελικά την έχασε. τη σκυτάλη πήρε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, ο οποίος στη συνέχεια της ιστορίας την ...εκσυχρονοποιεί και τη...βγάζει στην ...τραπεζική αγορά, εξισώνοντάς την με τις άλλες εμπρικές τράπεζες, για να μπορέσει η τράπεζα μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία να ... εξυγιανθεί δημιουργώντας ολόκληρο χρηματοπιστωτικό όμιλο. Τα κόμματα όμως δεν την...άφησαν να αγιάσει, μιας και ΄΄οποια κέρδη αποκόμιζε, αυτά κατόρθωναν να την απομυζούν, παίρνοντας με το έτσι θέλω τεράστια ποσά με εγγύηση τις ...κρατικές επιδοτήσεις. Ετσι, τα χρήματα κατασπαταλώνται σε ...κομματικές συγκεντρώσεις που κοστίζουν εκατομμύρια, σε μετακινήσεις ψηφοφόρων δωρεάν με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε διαφημιστικές καμπάνιες στα ΜΜΕ και ασφαλώς στις ...πολύωρες εμφανίσεις κομματικών στελεχών στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, που κόστιζαν ολόκληρες περιουσίες!

Ιδού και ο αναλυτικός πίνακας των χρεών των κομμάτων προς την Αγροτική Τράπεζα:


Στον παραπάνω πίνακα, βλέπετε τα ποσά που έχουν καταχραστεί απο τους δύο "επαγγελματίες" της πολιτικής, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οι "μαφιόζοι" του πολιτικού μας συστήματος, κατόρθωσαν και ξετίναξαν την...μπάνκα της Αγροτικής και μετά τις τελευταίες εκλογές όπου πλέον έχουν απολέσει την μεγάλη τους δύναμη (αλλά θα εξακολουθούν όμως να κυβερνούν, για πόσο ακόμη δε ξέρουμε), άρα και τη ...γενναία κρατική επιχορήγηση, η Αγροτική θα πρέπει να ...πουληθεί. Και ο ελληνικός λαός ακόμη αναρωτιέται γιατί πεινάει και δυστυχεί, έχοντας φτάσει σε αυτό το απίστευτο επίπεδο εξευτελισμού...

Υποθηκευμένο στην ΑΤΕ 70% της αγροτικής γης
(Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 27 Μαρτίου 2011)

Ιδιαίτερα ανήσυχος είναι ο αγροτικός κόσμος της χώρας, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας έχει αρχίσει.

Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί, ο ιδιώτης που θα την πάρει, θα έχει δικαιώματα στο 70% της αγροτικής γης, η οποία σήμερα είναι υποθηκευμένη στην ΑΤΕ, καθώς οι περισσότεροι αγρότες και συνεταιρισμοί έχουν πάρει δάνεια από αυτή την τράπεζα. Από το περασμένο καλοκαίρι συζητά το υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα το σχέδιο εξυγίανσης και αποκρατικοποίησης της Αγροτικής, ενώ το ΔΝΤ πιέζει για τη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στις τράπεζες.

Η αρχή έχει γίνει ήδη, με την «αξιοποίηση» των περιουσιακών της στοιχείων, δηλαδή την πώληση ακινήτων. Ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ, Δ. Μηλιάκος, εκτιμά ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχουν οι συνεταιρισμοί που έχουν μεγάλα χρέη» και προβλέπει ότι κάποιοι από αυτούς «θα χρεοκοπήσουν». «Η ΑΤΕ, ως τράπεζα του Δημοσίου, οπωσδήποτε είχε ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο από αυτό που θα έχει αν γίνει ιδιωτική. Μόνο με το νόμο για τα πανωτόκια διαγράφτηκαν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε 56.000 αγρότες. Η ΑΤΕ δεν προέβαινε σε πλειστηριασμούς. Ο ιδιώτης σίγουρα δεν θα κάνει ευκολίες». Πιστεύει επίσης ότι τον ιδιώτη «θα τον ενδιαφέρει μόνο το δικό του κέρδος» και αναφέρει ότι το 90% των συνεταιρισμών έχουν δάνεια από την ΑΤΕ, στην οποία έχουν υποθηκευμένα τα ακίνητά τους, όπως και πολλοί αγρότες. 

Το ...σκάνδαλο και η πώληση!

Το πολιτικό κνώδαλο που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς...
Η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει.Γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση. Τα προβλήματα της Αγροτικής Τράπεζας κινδυνεύουν να οδηγήσουν τους αγρότες σε αφανισμό. Ούτε φυτοφάρμακα ούτε λιπάσματα δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν. Υπάρχουν περίπου 7 δισ. ευρώ που υπολογίζουμε ότι θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική.

Αντώνης Σαμαράς, προεκλογικές μπαρούφες της 14ης Ιουνίου 2012

Που είναι τα 7 δις που θα πήγαιναν στην ΑΤΕ;;


http://youtu.be/PMqEBzsmqew

Διαβάστε την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας:
«Στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.

Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

»Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της».


Mε το χρήμα των Αγροτών σώζουν την Πειραιώς!

Aντί να κρατικοποιήσουν τις ιδιωτικές τράπεζες,καθ'ότι σε όλα τα νορμάλ κράτη όπου έχει πέσει κρατικό χρήμα σε ιδιώτες το κράτος κράτησε το ανάλογο κομμάτι σε μετοχές,στην Ελλάδα της αναρχοκυβέρνησης των τραγελαφικών μαριονετών ισχύει το αντίθετο...Δεν μιλάμε για τη Βενεζουέλα...Ακόμη και η Ισπανία όσο στήριξε τις Τράπεζες της σε ποσοστό τις κρατικοποίησε.Τρανταχτό παράδειγμα η Bankia.Και εξηγούμαστε...

Από την αρχή της κρίσης, από το 2008 επί Καραμανλή, σε μορφή ρευστού αλλά και εγγυήσεων μέχρι σςήμερα "έπεσαν" στις Τράπεζες περί τα 200 δίς...Οι μετοχές βέβαια έμειναν ανέπαφες(στα χέρια των ιδιωτών).Ακόμη και από το "κούρεμα" τις ζημιές τις υπόκειται το κράτος καθ'ότι θα δανειστεί για να τις ανακεφαλαιοποιήσει...Κάτι που δεν έκανε με τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά ούτε και με τους μικροομολογιούχους...Χαζοί είναι..;

Στο δια ταύτα κάποτε είχε προσπαθήσει να συγχωνευθεί η Αlpha με τη Eurobank αλλά το deal απέτυχε παταγωδώς λόγω του ότι όπως αποδεικνύεται πλέον θα τους χαρισούν τα πάντα...

Η Πειραιώς λοιπόν ήταν η Τράπεζα που αντιμετώπισε πρόβλημα ρευστότητας..Ας μας πεί η Διοίκηση της πόσες φορές προσέφυγε στον ELA αλλά και τι θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε η δικλείδα ασφαλείας από την Τράπεζα της Ελλάδος...Και αυτά ,πρίν το "κούρεμα", και ενώ είχε λάβει τον αντιστοιχούντα πακτωλό ρευστού και εγγυήσεων από το ελληνικό Δημόσιο..

Και σήμερα σε αυτή τη Τράπεζα χαρίζουν το καλό τμήμα της αμιγώς κρατικής Τράπεζας η οποία έχει υποθηκευμένη τη γή των αγροτών..Δηλαδή εκεί που μας χρωστάνε(οι τραπεζίτες) μας παίρνουν και το βόδι ,με τις πλάτες αριστερών και δεξιών λακέδων που τις τρέμουν, για τα θαλασσοδάνεια που έχουν πάρει τα κόμματα τους...Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και η υπόθεση της αχαλίνωτης αυτής στήριξης φτάνει πολύ ψηλά..Πλέον που είναι ηλίου φαεινότερον το παιγχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού πρέπει να επεμβεί άμεσα Εισαγγελέας...

Η απροκάλυπτη στήριξη λίγων ιδιωτών, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, με τη μπαρούφα της χρεοκοπίας δεν περνάει...

Το σύνολο του ενεργητικού της εν λόγω τράπεζας ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2012:


Σήμερα λοιπόν στο ενεργητικό αυτό ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ άλλα 29 δισ. φτάνοντας τα 75 δισεκατομμύρια.!

Η πολιτική απάτη σε όλο της το μεγαλείο...

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι τεράστιο, αδιανόητο και εξωφρενικό το σκάνδαλο με τη διχοτόμηση της Αγροτικής Τράπεζας και το χάρισμα του υγιούς της τμήματος σε ιδιωτικά συμφέροντα της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία γίνονται ξαφνικά, διαχειριστές της μισής αγροτικής γης των Ελλήνων ενώ παράλληλα οι ζημιές της θα καλυφθούν από τις δικές μας περιουσίες και τα εισοδήματά μας!

Ιδιωτικά τα κέρδη, κοινωνικές οι ζημιές, καθως ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ καλείτε να πληρώσει με το αίμα του τα δανεικά και αγύριστα των κομμάτων (κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), για να συνεχίσουν τα κόμματα αυτά να παραμένουν εκεί αλώβητα και να μας εξουσιάζουν εμπαίζοντάς μας και από πάνω, προς δόξαν της κοινοβουλευτικής “δημοκρατίας” που δεν μας αξίζει.....

Λόγιος Ερμής με πληροφορίες απο Έχω μάτια και βλέπω και pikri-sokolata

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top