Select Menu

Την ώρα που η ΔΕΗ «βυθίζει στο σκοτάδι» όσους πολίτες δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος ακινήτων- κατά κόσμον «χαράτσι» της ΔΕΗ- ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, Κώστας Θέος, μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού, διορίσθηκε αμέσως ως αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος της Δημόσιας Υπηρεσίας Ηλεκτρισμού, υπό τον Αρθούρο Ζερβό, λαμβάνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο μισθό των 9.000 ευρώ μηνιαίως!

Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Κωνσταντίνος Θέος δεν έμεινε ούτε ημέρα άνεργος, αφού διορίσθηκε στα ανώτατα κλιμάκια της ΔΕΗ στις 11 Νοεμβρίου 2011- την τελευταία ημέρα του Γ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργικό θώκο, καθώς την επόμενη ανακοινώθηκε η συμφωνία για τον Λουκά Παπαδήμο- αλλά και στο Γραφείο του προέδρου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, με αμοιβή- που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας- ανέρχεται σε 2.000 ευρώ το μήνα!

Η σχετική απόφαση μάλιστα υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο και δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 457/23-12-2011.

Πάντως με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα της εφημερίδας ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, δήλωσε τα εξής: «Ο κ. Κώστας Θέος, από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ (1.1.12), παραιτήθηκε από τη θέση του μετακλητού υπαλλήλου της Βουλής».

Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο Κώστας Θέος φέρεται να αποτελεί επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Άλλωστε τα τελευταία 5,5 χρόνια, οι δύο φίλοι, Παπακωνσταντίνου και ο 50χρονος πολιτικός μηχανικός, είχαν παράλληλη πορεία στο ΠΑΣΟΚ.

Εκπρόσωπος του κόμματος ο Παπακωνσταντίνου, γραμματέας και αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ ο Θέος, κατέχοντας παράλληλα θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΝΗΡΕΥΣ, του Αριστείδη Μπελλέ, ο οποίος δραστηριοποιείται στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Επί θητείας Πάχτα (σκάνδαλο του Πόρτο Καρράς) ο κ. Θέος ήταν γ.γ. Επενδύσεων και Ανάπτυξης, μια θέση - κλειδί για τα κοινοτικά προγράμματα και τον πακτωλό των εκατ. ευρώ που έρρεαν άφθονα στη χώρα μέχρι το 2004, οπότε και αποχώρησε.

Ο Κώστας Θέος παρέμεινε «πιστός στρατιώτης» ακόμη κι όταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όντας Πρωθυπουργός τότε, εκτόξευσε την ρουκέτα του δημοψηφίσματος.

Κι επειδή οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται, ο Κ. Θέος, με τη στήριξη του φίλου του κι εποπτεύοντος υπουργού, κατέλαβε τη θέση στη ΔΕΗ με μισθό τις 9.000 ευρώ, τη στιγμή που στελέχη στο δημόσιο, με ίδια χρόνια προϋπηρεσίας, δε λαμβάνουν πάνω από 1.300 ευρώ μηνιαίως!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top