Select Menu

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους ασθενείς και τους συνταξιούχους κρούει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος για την εκταμίευση κονδυλίων που αφορούν στην προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού!

Αποκαλύπτουμε σήμερα τις αγωνιώδεις επιστολές που απέστειλε ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννη Καραβοκύρη.

Σ' αυτές, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ζητεί να «ξεπαγώσουν» άμεσα τα εντάλματα πληρωμής προμηθειών ιατροφαρμακευτικού υλικού των κρατικών νοσοκομείων, προκειμένου να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος θανάτου ασθενών.

Και στις δυο επιστολές, με ημερομηνίες 4 και 7 Ιουνίου, ο κ. Πικραμμένος περιγράφει το μέγεθος του προβλήματος και απευθύνει έκκληση να «ξεπαγώσουν» τα εντάλματα πληρωμών τουλάχιστον μόνο για το κρίσιμο αυτό διάστημα, επικαλούμενος την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Για λόγους υπέρτερου δημόσιου συμφέροντος που ανάγονται στην προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να δοθεί άμεση λύση, δεδομένου ότι σε ορισμένα κρατικά νοσοκομεία αδυνατούν να λειτουργήσουν ακόμη και τα χειρουργεία, καθώς δεν υπάρχουν τα αναγκαία υλικά (νήμα για τα ράμματα, χειρουργικά γάντια κ.λπ.).

Κύκλοι του Μαξίμου τονίζουν ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν πλέον τα νοσοκομεία από την έλλειψη τροφοδοσίας τους στοιχειοθετεί «κατεπείγουσα ανάγκη» η οποία σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει στους δικαστές να προσφύγουν σε διαδικασίες «εξπρές» προκειμένου να γίνει δυνατή η προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού από τα νοσοκομεία.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζουν ότι συνολικά το όλο θέμα πρέπει να λυθεί από την επόμενη κβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και όχι από την παρούσα υπηρεσιακή.

«Εμφύλιος» στο Ελεγκτικό


Η εμπλοκή που διαπιστώνεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο ενισχύεται -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- και από το γεγονός ότι οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχουν χωριστεί σε δυο... στρατόπεδα, με τη μάχη να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα «κτυπήματα να είναι κάτω από τη μέση...».

Το επίμαχο θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουνίου.

Ύστατη προειδοποίηση


Στελέχη της υπηρεσιακής κυβερνήσεως επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι σε περίπτωση που δεν κλείσει το ζήτημα «υπάρχει ζωή και εκτός Ελεγκτικού Συνεδρίου». Για το λόγο αυτό ήδη προσανατολίζονται σε άλλη λύση, έτσι ώστε να γίνουν προμήθειες στα νοσοκομεία, να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών και κυρίως να εκλείψει ο κίνδυνος θανάτου ασθενών.

Οι ίδιες πηγές διαμηνύουν ότι σε περίπτωση που υπάρξει νεκρός εξαιτίας της αδυναμίας προμήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού των νοσοκομείων θα αναζητηθούν ευθύνες, τόσο ποινικές, όσο και πειθαρχικές σε όλα τα επίπεδα. Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι η δικαστική ιδιότητα του πρωθυπουργού είναι μεν σε αναστολή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή...

Οι επιστολές


H πρώτη επιστολή του κ. Πικραμμένου αναφέρει τα ακόλουθα:
Αθήνα, 4 Ιουνίου 2012

Προς τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Κ. Ιωάννη Καραβοκύρη

Είναι γνωστό ότι έχει δημιουργηθεί σημαντικό και εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα με την καθυστέρηση θεώρησης χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής για την προμήθεια υλικών απολύτως αναγκαίων για τη λειτουργία των δημόσιων Νοσοκομείων. Θέμα που άπτεται κυριολεκτικά της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, ότι συντρέχουν εξαιρετικοί και επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και εντέλει, κυριολεκτικά στα ύψιστα αγαθά της αξιοπρέπειας και της υγείας του ανθρώπου. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλώ θερμά για την άμεση και κατεπείγουσα επίλυση των σχετικών εκκρεμών υποθέσεων από το Δικαστήριό σας.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Οθ. Πικραμμένος

H δεύτερη επιστολή του κ. Πικραμμένου αναφέρει τα ακόλουθα:

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2012

Προς τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

κ. Ιωάννη Καραβοκύρη

Κύριε Πρόεδρε,

Επιτρέψατέ μου να επανέλθω στο μείζον ζήτημα της θεώρησης χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής για την προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων, φαρμάκων, κ.λπ. των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας και να σας επισημάνω του κινδύνους που εγκυμονεί η καθυστέρηση επίλυσής του.

Επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι ανάγονται στην προστασία της δημόσιας υγείας, απαιτούν την άμεση λύση του εν λόγω θέματος με σκοπό να αποφευχθεί διακινδύνευση ανθρώπινης ζωής και τελικά αποφυγή απρόβλεπτων γεγονότων, όπως είναι ο θάνατος ασθενών.

Σας παρακαλώ επίσης να λάβε υπόψη ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει αναλάβει την αποστολή της σύμφωνα με την επιταγή του Συντάγματος και έχει επωμισθεί μεγάλο βάρος, το οποίο καλείται να φέρει εις πέρας παρά τις όποιες δυσκολίες.

Επίσης λάβετε υπόψη, ότι η χώρα τελεί σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ως εκ τούτου, η κατεπείγουσα επίλυση των σχετικών εκκρεμών υποθέσεων προμήθειας των νοσοκομείων από το Δικαστήριο σας είναι επιτακτική.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Οθ. Πικραμμένος

Κοιν.: Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

κ. Ν. Αγγελάρα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top