Select Menu

Όχι πως δεν το περιμέναμε δηλαδή, αφού υπάρχει οικογενειακή παράδοση. Το θέμα είναι πως παρότι ο Πάγκαλος έχει ήδη υπερασπιστεί κακουργηματική πράξη δημοσίως, παρότι έχει εξυβρίσει τους Έλληνες, τους ήρωες, τους αγωνιζόμενους, παρότι παραδέχτηκε ότι έφαγε λεφτά, κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος με την περιουσία του αλώβητη. Θαυμάστε τον Πάγκαλο να υπερασπίζεται τις θέσεις του Μουσολίνι για τα Σκόπια:

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος

Σχετικώς με τον κ. Θόδωρο Πάγκαλο, στα αμερικανικά έγγραφα παρουσιάζεται «ως επηρεασμένος από τα διδάγματα του Μαοϊκού (μη χέσω, μακάρι να τον είχε γνωρίσει ο Μάο… ή έστω τον παπού του, πάλι θα γλιτώναμε) κινήματος», ενώ ξεχωρίζει «για την καυστική του γλώσσα, εκθέτοντας φίλους και εχθρούς».

Στις 15 Φεβρουαρίου 2008 ο Θεόδωρος Πάγκαλος συναντά τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα. Ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλά «αιχμηρά» και ανοιχτά στον πρέσβη κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, για το θέμα των Σκοπίων, λέγοντας ότι οι αυτοαποκαλούμενοι “Μακεδόνες”, θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν και ότι το θέμα της
ονομασίας είναι γελοίο και καταστροφή από την αρχή. Ο κ. Πάγκαλος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρεί τιμή το ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όνομα Μακεδονία. Λέει ακόμα ότι, είναι επίσης γελοίος ο ελληνικός φόβος του “αλυτρωτισμού”, ο οποίος, βγαίνει από τις φοβίες των δεξιών, οι οποίες προέρχονται από τον εμφύλιο και από το φόβο, μήπως έρθουν στην Ελλάδα κομμουνιστές από σλαβικές χώρες.

Σ’ αυτήν την αναφορά, ο τότε πρέσβυς των ΗΠΑ κ. Σπέχαρντ επαναλαμβάνει ότι ο κ. Πάγκαλος είναι γνωστός για τον αιχμηρό του λόγο και τις μη διπλωματικές προσεγγίσεις. Σύμφωνα μάλιστα με το έγγραφο, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υοστηρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να ανησυχούν μήπως η Ελλάδα θα τις κατηγορήσει ότι δεν έλυσαν το πρόβλημα της ονομασίας, χαρακτηρίζει λογική προσέγγιση την πρόταση Νίμιτς.

Αναφέρεται επίσης ειδική αναφορά του κ. Πάγκαλου, σύμφωνα με την οποία είχε πει στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί το ζήτημα, αν και θα ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το σχόλιο του κ. Πάγκαλου προς τον κ. Σπέκχαρντ για τον κ. Παπανδρέου: «Ο Παπανδρέου είναι έντιμος και ευθύς, αλλά κακός στην επικοινωνία και όχι ηγέτης».



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top