Select Menu

Έγκυρες πληροφορίες μας, μας ενημερώνουν πως με απολογίες, σε ρυθμούς χελώνας, κινούνται πλέον οι εφέτες-ειδικοί ανακριτές, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.

Οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί έχουν αρχίσει να καλούν σε απολογίες πρόσωπα, κυρίως από τον κύκλο των χρηματιστών, οι οποίοι είχαν... εξυπηρετήσει τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του γερμανικού κολοσσού στη χώρα μας, Μιχάλη Χριστοφοράκου, περνώντας από τις εταιρείες τους διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία κατά την κατηγορία φέρονται ότι τελικά χρησιμοποιήθηκαν για τη δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την ψηφιακοποίηση του δικτύου του Οργανισμού.

Μέχρι σήμερα όσοι έχουν απολογηθεί παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ όπως όλα δείχνουν μέχρι να εκδοθεί βούλευμα για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη θα μεσολαβήσουν πολλοί ακόμη μήνες. Η πρώτη δίκη θα αφορά την περίφημη σύμβαση του ΟΤΕ για την ψηφιακοποίηση του δικτύου του, ενώ παραμένει ανοιχτή και η δεύτερη μεγάλη δικογραφία που συνδέεται με τα μαύρα ταμεία της Siemens για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I.

Βέβαια, όπως επισημαίνουν νομικοί και δικαστές, όποτε και αν γίνει η δίκη για την υπόθεση της Siemens, η εκδίκασή της θα διεξαχθεί στη βαριά σκιά της απουσίας τόσο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος νομίμως διαμένει στο Μόναχο ύστερα από την απόφαση του Γερμανικού Δικαστηρίου περί της μη έκδοσής του στη χώρα μας, αλλά και της... εξαφάνισης του υπ΄αριθμόν 2 κατηγορούμενου Χρίστου Καραβέλα, ο οποίος επί χρόνια είχε διαχειριστεί τα μεγαλύτερα ποσά για λογιαριασμό της γερμανικής εταιρείας.

Εχει όμως σημασία, πως αυτές τις ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από τη διοίκηση του ΟΤΕ η επίτευξη της οριστικής συμφωνίας με τη γερμανική Siemens, ίσως και μέχρι αύριο το απόγευμα με την οποία θα κλείνει και το σκάνδαλο που αφορά τις Προγραμματικές συμφωνίες του 1997.

Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο κορυφώθηκαν στις αρχές Απριλίου οπότε και οριστικοποιήθηκε το τελικό κείμενο, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του περασμένου Μαίου!!!

Η ανησυχία και ο πανικός που κάποια στιγμή κυριάρχησαν ελέω...Τσίπρα και πιθανής εκλογής ΣΥΡΙΖΑ, αντικαταστάθηκαν γρήγορα με ανακούφιση και πανηγυρισμούς μετά και το αποτέλεσμα της 17 Ιουνίου και έτσι ο κύριος Τσαμάζ-ΟΤΕ- και ο κ. Σικέλης -ΣΗΜΕΝΣ- αποφάσισαν να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα και σε αυτό το κομμάτι, το πιο ουσιαστικό ίσως του σκανδάλου ΣΗΜΕΝΣ.

Με αυτό τον τρόπο κλείνει και το άλλο καρκίνωμα που ακούει στο όνομα Προγραμματική Συμφωνία ΙΝΤΡΑΚΟΜ και έτσι αποδεσμεύεται και ο Σωκράτης Κόκκαλης, ενόψει και της επικείμενης απόβασης του τελευταίου στον ΟΠΑΠ .

Με αυτόν τον τρόπο, τέλος, διαψεύδεται για μια ακόμα φορά ο Πρωθυπουργός της χώρας μας όταν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είχε δηλώσει στο Νίκο Χατζηνικολάου, πως ναι μεν επετεύχθει η συμφωνία με τη ΣΗΜΕΝΣ εντούτοις η υπόθεση του ΟΤΕ θα παραμείνει ανοικτή...

Παναγιωτης Αποστολου

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top