Select Menu

Η Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο έδωσε άσυλο χθες βράδυ στον Jullian Assange του WikiLeaks, ο οποίος ζητά και πολιτικό άσυλο (που του είχε προσφερθεί στο παρελθόν).

Πολύ καλά, ευχαριστώ τον Ισημερινό! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν το Ηνωμένο Βασίλειο τον στείλει στη Σουηδία, η Σουηδία θα τον στείλει στις ΗΠΑ. Η Σουηδία λέει "ότι θέλουν μόνο βρεθούν για να μιλήσουν" σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν (δεν του έχει ακόμα αποδοθεί κανένα έγκλημα). 

Εάν η Σουηδική αστυνομία θέλει να τον ρωτήσει, υπάρχει μια πτήση SAS που φεύγει από τη Στοκχόλμη, στις 7:55 το πρωί (πτήση #525) για Λονδίνο. Είμαι βέβαιος ότι οι Βρετανικές Αρχές δε θα έχουν κανένα πρόβλημα εάν η Σουηδική αστυνομία ανακρίνει τον ο κ. Assange. Στη συνέχεια η Σουηδία μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να τον κατηγορήσει για κάποιο έγκλημα. 

Κάθε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από οποιονδήποτε και σε οποιονδήποτε πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ σοβαρότητα και ο κ. Assange πρέπει να συνεργαστεί στην έρευνα. Αλλά φαίνεται ότι η Σουηδία έχει ελάχιστο ενδιαφέρον σε αυτές τις κατηγορίες. Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να εκδώσουν τον κ.Assange στην Αμερική. 

Και αυτό, απλούστατα, δεν πρέπει να συμβεί.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top