Select Menu

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές εξαιτίας της κλοπής όπλων βαρέος τύπου από αστυνομικό Τμήμα της Κω. Τέσσερα τουφέκια G3Α3 -από αυτά που χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός- με τέσσερις γεμιστήρες, δύο υποπολυβόλα UZI με τρεις γεμιστήρες και δύο υποπολυβόλα MP-5 με τέσσερις γεμιστήρες έκαναν... «φτερά» από την αποθήκη οπλισμού που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του αστυνομικού τμήματος.

Διενέργεια κατεπείγουσας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ύστερα από εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και παραμένουν αναπάντητα για το ποιος, πότε και για ποιο λόγο αφαίρεσε από την αποθήκη του τμήματος τον πολεμικό αυτό οπλισμό.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο διαχειριστής της αποθήκης οπλισμού παρατήρησε πως τα λουκέτα στην πόρτα ήταν τοποθετημένα διαφορετικά από τον τρόπο που ο ίδιος τα είχε τοποθετήσει, την τελευταία φορά που είχε κλειδώσει. Το γεγονός κίνησε τις υποψίες του υπεύθυνου και για τον λόγο αυτό πραγματοποίησε νέα καταμέτρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε πως έλειπαν τα 8 αυτόματα.
Στο νησί είχε πραγματοποιηθεί άλλη μία κλοπή όπλων, το 2002, από στρατόπεδο
Στο νησί είχε πραγματοποιηθεί άλλη μία κλοπή όπλων, το 2002, από στρατόπεδο

Αμέσως μετά λήφθηκαν μέτρα σε λιμάνια και αεροδρόμια όπου διενεργούνται έλεγχοι, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί πότε και πώς εξαφανίστηκαν τα συγκεκριμένα όπλα από το τμήμα. Η προηγούμενη καταμέτρηση ωστόσο είχε γίνει πριν από έξι μήνες.

Yποψίες
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν διαπιστώθηκε στο Α.Τ. παραβίαση, ούτε υπήρξε κάποια επίθεση. Αλλά και το γεγονός ότι την υπόθεση χειρίζεται η Ασφάλεια Αττικής «μαρτυρά» πως οι αστυνομικοί προσανατολίζονται σε ενδεχόμενο υπόθεσης λαθρεμπορίας.

Η Κως είναι πάντως «βεβαρημένο» νησί ως προς την κλοπή όπλων. Hταν τον Αύγουστο του 2002, όταν είχε διαπιστωθεί πως από το στρατόπεδο 544 του νησιού είχε κλαπεί ένα κιβώτιο με 17 πιστόλια 45άρια, τρία οπλοπολυβόλα και δύο αυτόματα G-3. Η ανησυχία υπήρξε έντονη, λόγω του γεγονότος ότι την ίδια περίοδο βρισκόταν σε εξέλιξη η εξάρθρωση της οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει τη μέθοδο του ριφιφί και γνώριζαν σε ποια αποθήκη βρίσκονταν τα όπλα. Η κλοπή είχε διαπιστωθεί από τους αξιωματικούς φρουράς, στη διαδικασία καταμέτρησης υλικού, και αμέσως ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας και η διοίκηση του ΓΕΣ. Στην Κω είχε ματαβεί κλιμάκιο της ΑΣΔΕΝ, αλλά και της Ασφάλειας.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top