Select Menu

Δραματική είναι η κατάσταση στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, καθώς αυτό αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες των ασθενών, όπως η τροφή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ιδρύματος, κ. Ιωάννη Αντιάρτη, οι 350 ψυχικά ασθενείς που φιλοξενούνται στο ίδρυμα υποσιτίζονται… συστηματικά τις τελευταίες ημέρες καθώς το θεραπευτήριο βρίσκεται αντιμέτωπο όχι με τον εφιάλτη της έλλειψης φαρμάκων και υγειονομικού υλικού όπως συμβαίνει σε άλλα νοσοκομεία, αλλά με την έλλειψη τροφίμων.

Με κατ’ επείγον έγγραφο που απέστειλε χθες, Τετάρτη, προς το υπουργείο Υγείας και την πρόεδρο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κυρίας Χριστίνα Παπανικολάου, ο κ. Αντιάρτης, ενημερώνει τους αρμόδιους ότι το θεραπευτήριο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες σίτισης των περίπου 350 ψυχικά ασθενών του Θεραπευτηρίου. Κοινοποιεί επίσης την επιστολή στα κόμματα που εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαϊου (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ).

«Σας ενημερώνουμε ότι αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές ανάγκες σίτισης των ασθενών μας οι οποί υποσιτίζονται αυτή τη στιγμή λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε τρόφιμα. Οι προμηθευτές μας αρνούνται πλέον να μας προμηθεύσουν τρόφιμα λόγω των μεγάλων χρεών μας» αναφέρει η επιστολή.

«Τα ασφαλιστικά ταμεία μας οφείλουν υπέρογκα ποσά με αποτέλεσμα το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου να μην μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη του» εξηγεί ο αναπληρωτής διοικητής και καλεί τους αρμόδιους να επιληφθούν άμεσα του θέματος.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top