Select Menu

Οι ισχυρές οικονομίες του κόσμου θα πρέπει να δεσμευτούν υπέρ μιας ισχυρής Ευρώπης και να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους ώστε να ενισχύσουν την ικανότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη συγκράτηση της κρίσης χρέους της Ευρώπης.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου του G20 που αρχίζει τη Δευτέρα στο Λός Καμπος, το μεξικανικό θέρετρο του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο Καλντερόν θα φιλοξενήσει τους ηγέτες των 20 οικονομικά ισχυρότερων κρατών σε μια σύνοδο που επισκιάζεται από τις κρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα αλλά και τις μεγάλες ανησυχίες για την οικονομική κρίση στην Ισπανία και την Ιταλία.

Είναι σαφές ότι κυρίαρχος στόχος του οικοδεσπότη της Συνόδου Κορυφής είναι η οριστικοποίηση των υποσχέσεων της ομάδας των 20 να συνεισφέρουν μεγαλύτερα οικονομικά ποσά στο ΔΝΤ ώστε να καταστεί δυνατή η καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top