Select Menu

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και με υπηρεσιακή κυβέρνηση για τη διεκπεραίωση των διαχειριστικών αναγκών της χώρας, έκπληξη αλλά και τρόμο προκαλεί η απειλητική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών με...  αναγκαστικά μέτρα είσπραξης - κατασχέσεις περιουσιών και ποινικές διώξεις προς τους οφειλέτες. Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ενεργοποιούνται από οφειλόμενο ποσό των 300 ευρώ και άνω. Είναι εντολή της πανταχού παρούσας Τρόικας, ή «υπερβάλλων ζήλος» της υπηρεσιακής; Ο κόσμος απαιτεί από τη νέα κυβέρνηση την άμεση κατάργηση των τρομονόμων των κατασχέσεων, των χαρατσιών και της φοροκαταιγίδας στα λαϊκά εισοδήματα.

Με εγκύκλιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έστειλε το υπουργείο οικονομικών στις εφορίες της χώρας καλεί τους εφόρους να προχωρήσουν σε …  αναγκαστικά μέτρα είσπραξης περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων. Να προχωρήσουν σε κατασχέσεις καταθέσεων, ακινήτων, αυτοκινήτων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων και λοιπών εισοδημάτων, ακόμα και με ποινικές διώξεις.

Ο λαός έχει να διαλέξει αν θα δώσει τα λίγα χρήματα που του έχουν απομείνει, για να ζήσει η οικογένειά του, ή για να πληρώσει τα χαράτσια.

Η νομοθεσία που έχουν πρόσφατα ψηφίσει ενεργοποιεί τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από 300 ευρώ οφειλόμενο ποσό. Το υπουργείο καλεί τις εφορίες τώρα να θέσουν σε προτεραιότητα όσους οφείλουν από 3.000 ευρώ και πάνω και κατέχουν ακίνητη περιουσία.

Η προπαγάνδα θέλει να δείξει ότι ενδιαφέρεται τάχα για τους «μεγάλους».

Με την επιβολή των φοροχαρατσιών όμως  δημιουργούνται από το τίποτα και με ευκολία οφειλόμενα ποσά πάνω από 3000 ευρώ. Ειδικά φέτος, που το αφορολόγητο έχει οριστεί στα 5.000 ευρώ και που νομοθετήσανε να διαμορφώνεται πλασματικά το εισόδημα, με την προσθήκη των τεκμαρτών κριτηρίων.

Την εποχή που οδήγησαν χιλιάδες νοικοκυριά στην απόγνωση έχουν το θράσος να ζητούν  από αυτά να πληρώσουν όλους αυτούς τους παράλογους φόρους. Την ώρα που 200.000 οικογένειες βρίσκονται στην απόλυτη ανεργία και τσακίζεται η συνοχή τους, στέλνουν τρομοκρατικά φιρμάνια για κατασχέσεις.

Όταν έχουν ψηφίσει νόμους που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που κουρεύουν τους μισθούς, τις συντάξεις, όταν μας αναγκάζουν να πληρώνουμε τα φάρμακα και τις εξετάσεις στην υγεία, όταν μικρομαγαζάτορες και επαγγελματίες δεν βλέπουν ούτε ένα ευρώ να μπαίνει στο ταμείο τους, επιμένουν στην φοροκαταιγίδα. Επιμένουν στις κατασχέσεις των μισθών, των συντάξεων, του σπιτιού, του οικογενειακού αυτοκινήτου, του μικροκομποδέματος, αν υπάρχει, για μια ώρα ανάγκης.

Εξακολουθούν να αγνοούν την λαϊκή εντολή της 6ης Μαΐου, ότι τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τα νομοσχέδια που ψήφισαν χωρίς την λαϊκή εντολή, πρέπει να τα πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων.

Στις 17 του Ιουνίου θα ακούσουν δυνατά και πάλι τη φωνή του λαού. Και αυτή τη φορά δεν θα μπορούν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Ο κόσμος απαιτεί από τη νέα κυβέρνηση την άμεση κατάργηση των χαρατσιών και της φοροκαταιγίδας στα λαϊκά εισοδήματα. Ούτε ένα νοικοκυριό δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πολυδιαφημιζόμενη από Βενιζέλους και  Σαμαράδες «ρύθμιση των χρεών». Γιατί χωρίς εισόδημα, με το που θα πληρώνει τη μία δόση θα  έρχεται καινούργιο χαράτσι.

Ο λαός περιμένει άμεσα τη μείωση της εξουθενωτικής για τα μικρά έως ανύπαρκτα εισοδήματα έμμεσης φορολογίας. Σε περιόδους οικονομικής εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων η έμμεση φορολόγηση κτυπάει ουσιαστικά τα μικρά εισοδήματα. Παραδείγματα επαίσχυντης αύξησης τέτοιων φόρων είναι ο ΦΠΑ, ο φόρος στα καύσιμα, κλπ. Ο πλούσιος και ο φτωχός πληρώνουν ακριβώς τον ίδιο φόρο. Αυτό δεν θα συνεχιστεί!   

Οι φόροι πρέπει να πληρωθούν από τους έχοντες. Η φορολογία πρέπει να επιβληθεί σε αυτούς που κατέχουν μεγάλη περιουσία, έχουν τεράστια κέρδη και μέχρι σήμερα πληρώνουν ελάχιστα και επωφελούνται τα μέγιστα από τον κρατικό κορβανά.

Αρκετά μέχρι τώρα η φορολογική αφαίμαξη του λαού. Από τις 17 του Ιουνίου η νέα κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει φόρους στη κοινωνική ελίτ.

Πανπαν 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top