Select Menu

Επί δεκαετίες αυτή η μικρή χώρα, που ανέδειξε μεγάλες προσωπικότητες στο πέρασμα του χρόνου, έχει βρεθεί στην μέγγενη ενός πολιτικού κατεστημένου, το οποίο την έχει φέρει στην εξαθλίωση, στην ηθική κατάπτωση και έχει κατορθώσει να αναδείξει και να βραβεύσει την απάτη και να ενοχοποιήσει την εντιμότητα…!

Με βάση το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο συνέταξαν οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που σήμερα το έχουν καταστήσει κουρελόχαρτο, τα κόμματα μπορούν να υπόσχονται προεκλογικά, προκειμένου να εξασφαλίσουν ψήφους και την επομένη των εκλογών μπορούν να αναιρούν μέρος ή το σύνολο των υποσχεθέντων. Μπορούν, δηλαδή, να εξαπατούν, χωρίς να υπόκεινται στις διατάξεις του νόμου περί απάτης!!! Δηλαδή, εξαπατούν νόμιμα τον λαό και δεν κινδυνεύουν για την μέγιστη αυτή απάτη να αντιμετωπίσουν το νόμο, επειδή φρόντισαν να γράψουν το νόμο όπως συμφέρει στα κόμματα. Οι «ταγοί» και οι εκάστοτε «σωτήρες» μας, λειτουργούν χωρίς ισονομία, χωρίς ισοπολιτεία, χωρίς τις βασικές αρχές λειτουργίας μίας δημοκρατίας, διατρανώνοντας κατά το δοκούν πως «ηθικό είναι ό,τι είναι νόμιμο», τη στιγμή που απολύτως απροκάλυπτα έχουν δημιουργήσει νόμους υπέρ των κομμάτων και κατά των πολιτών, της πατρίδας και της δημοκρατίας…!

Αυτοί, οι κοινοί απατεώνες, λοιπόν, έρχονται σήμερα και μας ζητούν να μας σώσουν, απειλώντας μας πως εάν δεν τους προτιμήσουμε θα… καταστραφούμε! Βέβαια, έχουμε ήδη καταστραφεί επειδή τους ακούσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά αυτό αποτελεί λεπτομέρεια ή αντιμετωπίζεται με το «πληρώσαμε για την πολιτική μας». Και η τελευταία απάντηση (που συνηθίζουν να δίνουν όλοι οι απερχόμενοι από την κυβερνητική εξουσία), αποτελεί την απόδειξη του ευτελισμού της δημοκρατίας και της ηθικής, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται οι «κατ’ επάγγελμα σωτήρες» μας. Κι αυτό, επειδή τον «λογαριασμό» των δικών τους πολιτικών λαθών, αστοχιών, παραλείψεων ή και πολιτικών σκοπιμοτήτων, τον πληρώνει πάντα ο λαός και σήμερα καλείται να τον πληρώσει υποθηκεύοντας την ίδια του την πατρίδα, την προσωπική του περιουσία, την προσωπική του (πραγματική) ελευθερία αλλά και το μέλλον των παιδιών του. Αυτά, αποτελούν, φυσικά, λεπτομέρειες για τους κομματάρχες, οι οποίοι τοποθετούσαν πάντα ως πρώτιστο μέλημα το συμφέρον του κόμματος και των ευρισκομένων εντός αυτού και εάν υπήρχαν περιθώρια (άραγε υπήρξαν ποτέ;) έριχναν και μια ματιά στο συμφέρον της πατρίδας και των πολιτών.

Αυτοί που σήμερα έρχονται να μας ξανασώσουν, κάνουν πως δεν γνώριζαν τίποτε για όλα όσα σωρεύονταν και απειλούσαν το αύριο (σε βάθος πολλών δεκαετιών) της πατρίδας την οποία υποτίθεται πως υπηρετούσαν… Και μέσα από απειλές, είτε μέσα από θλιβερές επαναλήψεις του «λεφτά υπάρχουν», προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτοί και μόνοι αυτοί έχουν το «χάρισμα» της διάσωσής μας, πως δεν υπάρχουν λύσεις πέρα από αυτές που οι ένοχοι διασώστες μας προτείνουν…

Θέλω να τους πιστέψω, μα δεν μπορώ. Είναι θέμα λογικής. Είναι θέμα ένστικτου επιβίωσης. Παρ’ όλα αυτά, επειδή η επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, θα ήθελα να τους δώσω μία ευκαιρία, ζητώντας τους εγγυήσεις! Μπορούν να μου εγγυηθούν πως θα υλοποιήσουν όλα αυτά που λένε σήμερα (αν και αναρωτιέμαι γιατί δεν τα έκαναν πριν…); Και αν δεν τα υλοποιήσουν ΟΛΑ όσα σήμερα μου υπόσχονται, τι θα κάνουν; Θα παραιτηθούν άμεσα προσφεύγοντας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ομολογώντας πως λειτούργησαν κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών και από ανικανότητα (ή δόλο;) συνήργησαν στην ολοκληρωτική καταστροφή μίας χώρας που με τις ενέργειές τους την κατέστησαν χώρο; Μπορούν να μου εγγυηθούν για τα λεγόμενά τους, υπογράφοντας την θανατική τους καταδίκη σε περίπτωση που αποτύχουν έστω και σε ένα από όσα σήμερα υπόσχονται;

Βαρέθηκα τις υποσχέσεις ανθρώπων που μέσα από ένα σάπιο σύστημα, κατέλαβαν θώκους εξουσίας εις βάρος του συνόλου (σχεδόν) των πολιτών και εις βάρος της ίδιας της χώρας. Βαρέθηκα τους φελλούς που αποφασίζουν χωρίς ουσιαστικές επιπτώσεις για την δική μου ζωή. Βαρέθηκα ανεύθυνους πολιτικάντηδες, απαίδευτους, ανεπάγγελτους και κατά βάση υπόπτους για σωρεία ενεργειών εις βάρος της χώρας προς ίδιον όφελος (η περίπτωση Μαντέλη, η περίπτωση Τσουκάτου, η περίπτωση Άκη και πόσες άλλες ακόμη που θα αποκαλυφθούν στο μέλλον, πρέπει να είναι ζωντανές στη μνήμη μας για να μας θυμίζουν τι πραγματικά είναι τα κόμματα). Βαρέθηκα να δίνω λευκές επιταγές και να πληρώνω αδιαφανείς πολιτικές και πολιτικούς. Ή θα υπογράψουν (κανονικά) στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την αποδοχή εθνικής προδοσίας και θα προχωρήσουν προς την κάλπη για να αποφασίσω ποιόν να εμπιστευθώ ή θα τους αντιμετωπίσω ως ανύπαρκτους. Τέλος στα λαμόγια της πολιτικής, τέλος στις απάτες κατά του λαού και τις πατρίδας. Αν δεν είναι υπεύθυνοι, να αποχωρήσουν άμεσα. Αν είναι υπεύθυνοι, να υπογράψουν το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που «αποτύχουν». Μπορούν να υπογράφουν υποταγή στην κάθε Μέρκελ (που απειλεί την χώρα) και θα αρνηθούν να υπογράψουν υποταγή στο Σύνταγμα και στον Ελληνικό λαό; Τότε καλά θα κάνουν να περιμένουν τα… ανάλογα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top