Select Menu

"Είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθούμε, γιατί η συνέχιση των μνημονίων δεν μπορεί να φέρει κάτι καλό. Και δεν άκουσα τον κ. Σαμαρά να μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Ίσως ήταν εκ παραδρομής. Θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο να συνεχιστούν οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις". Με αυτά τα λόγια ο Α.Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε ο πρώτος, έδωσε το στίγμα των κινήσεων του ως αξιωματική αντιπολίτευση. Και συνέχισε:

«Οι σημαντικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης που προκύπτουν από την εντολή του λαού μας στις 6 Μαίου και στις 17 Ιουνίου, που έστειλαν μήνυμα απόρριψης της λιτότητας δεν πρέπει να σπαταληθούν αλλά να αξιοποιηθούν. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάει στις Βρυξέλλες με τον πήχυ ψηλά, εκεί που τον έθεσε η λαϊκή ετυμηγορία ».

Η συνάντηση διήρκησε μόλις 25 λεπτά, αφού ο κ. Τσίπρας είχε εξαρχής δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι έρχεται ένα κρίσιμο 10ήμερο και για τον λόγο αυτό ο ίδιος δεν θα παραλάβει διερευνητική εντολή για να μην δημιουργηθεί καμία καθυστέρηση στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «να σταματήσουν τα επικοινωνιακα παιχνίδια», αναφορικά με τη μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό σχήμα καθώς, όπως είπε, «η δημοκρατία προβλέπει και κυβέρνηση και αντιπολίτευση, και εμάς νο ρόλος μας είναι να ασκούμε κριτική για τα κακώς κείμενα και να παρεμβαίνουμε με μαχητικό τρόπο».

«Διαβεβαίωσα τον πρέοδρος της ΝΔ ότι αυτό θα πράξουμε», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Επισήμανα ότι θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο να συνεχιστούν οι περικοπές. Σημείωσα ότι δεν τον άκουσα χθες να μιλά για αναδιαπραγμάτευση, όπως έκανε προεκλογικά, ελπίζω εκ παραδρομής».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top