Select Menu

Απίστευτος ανθελληνισμός και κυνικότητα, απο έναν εκδοτικό οίκο που δεν κάνει τίποτε άλλο τα τελευταία χρόνια, απ το να υπονομεύει, σιγά-σιγά και υπομονετικά, τόσο τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαική Ενωση και το ευρώ, όσο και το ίδιο το ευρώ σαν νόμισμα, παρουσιάζοντας πολλές φορές, με τρομολαγνεία και πιέσεις, την κατεύθυνση στην οποία θέλουν να κατευθύνουν τα πράγματα οι σκοτεινοί οικονομικοί κύκλοι των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Διαβάστε λοιπόν το κατάπτυστο κείμενο της Kim Hjelmgaard, η οποία δεν διστάζει να πεί οτι ...η πρότασή της δεν θα καθήσει καλά στα στομάχια των Ελλήνων, ειρωνευόμενη την δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία μας έφεραν αυτοί οι ίδιοι οικονομικοί κύκλοι των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η εφημερίδα.
Γράφει η Kim Hjelmgaard
Μετάφραση-Απόδοση: Πύρινος Λόγιος

Καταθέτω μια αιρετική άποψη, που δεν θα αρέσει καθόλου στην Αθήνα.

Εάν η Ελλάδα τελικά καταλήξει να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, όπως λένε οι έντονες φήμες περι του Grexit, τότε η Τουρκία πρέπει να πάρει τη θέση της.

Βέβαια, αυτό δεν θα καθήσει και τόσο καλά στο στομάχι του άλλου άσπονδου γειτόνα του Αιγαίου,(Ελλάδα) μιας και υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους, διαφορές που έχουν να κάνουν με ιστορικούς κυρίως λόγους (πόλεμοι, κατακτήσεις και ασύδοτο μίσος).

Αλλά στα χαρτιά, τουλάχιστον, είναι μια ελκυστική ιδέα.

Η Ευρώπη, όπως επανειλημμένως έχει ειπωθεί απο πολλά στόματα ειδικών, χρειάζεται περισσότερη οικονομική ανάπτυξη, όχι μόνο απο τα τευτονικής σκληρότητας δημοσιονομικά πράγματα.

Και η Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν έχει πολλά περιθώρια αυξητικής ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, δήλωσε την Τρίτη ότι η οικονομία στην Ελλάδα θα είναι στα όρια της αρνητικής ανάπτυξης, περίπου στο 5% το 2012.
Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, έχει μια αρκετά μεγάλη αύξηση του αναπτυξιακού παράγοντα. Ενα 8,5% θετικού προσήμου για την ακρίβεια, κάτι που μόνο με την κίνα μπορεί να συγκριθεί. Η κρίση όμως συμφέρει και την Πολωνία, εκτός απο την Τουρκία.
Αυτό καθ΄αυτό το γεγονός, ενδεχομένως να "πάγωνε" κάποιους σκεπτικιστές, αλλά σε γενικές γραμμές, πολλοί στην Ευρώπη θα έτριβαν τα χέρια τους απο ικανοποίηση, όπως αναφέρει η MarketWatch, σε ειδική Εκθεσή της με τίτλο "οι Νέοι Τιγρεις της Αγοράς" .

Το καθεστώς της Τουρκίας, δηλαδή οι ισλαμιστές, κρατούν μεγάλες αποστάσεις (σχεδόν με εχθρικές διαθέσεις) απο το Βερολίνο και το Παρίσι, ωστόσο θα μπορούσαν να δείξουν κάποια προθυμία να αγνοήσουν κάποια πράγματα, λαμβανομένου υπ΄όψιν οτι ο μέσος όρος ηλικίας στη χώρα αυτή κινείται μεταξύ των 28 ετών και πάνω, δηλαδή πολύ πιο χαμηλά απο τον μέσο ευρωπαικό όρο.

Και μαζί με τους Γερμανούς των 80 εκατομμυρίων περίπου, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα είδος "φρέσκου αίματος" ενάντια στην ραγδαία πληθυσμιακή γήρανση της Ευρώπης, η οποία και πλήττεται απο το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί.

Και όπως μου δήλωσε πρόσφατα σε συνάντησή μας στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Turkcell Σουρευγιά Τσιλίβ, "Εμείς εδώ έχουμε μια τεράστια οικονομική μηχανή και μια τέτοια προοπτική θα μπορούσε να αποτελέσει ένα win-win σενάριο και γι αυτούς (ΕΕ) και για μάς. ακόμα και τώρα!"

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σήμερα (σ.σ.χθές) στο δείπνο λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορύφης, να κοιτάξουν να δούν και λίγο πιο πέρα απο τη νόστιμη σούπα που θα τους προσφερθεί και να αναζητήσουν το "Τούρκικο Λουκούμι" που τους προσφέρεται στο πιάτο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top