Select Menu

Του Στρατή Μαζίδη

Ο κος Σαμαράς ακούγοντας την πρόταση Τσίπρα για συνασπισμό όλων των αντι-μνημονιακών δυνάμεων όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων έσπευσε αμέσως να μιλήσει για το φετινό νούμερο της καλοκαιρινής επιθεώρησης.

Αν βέβαια αρέσκεται τόσο στα νούμερα, μπορεί απλά να ρίξει μια ματιά στον καθρέπτη. Κι αν αφεθεί ίσως θυμηθεί το καλοκαίρι του 1993 που έλεγε πως δε θα ρίξει μια εκλεγμένη κυβέρνηση και την γκρεμοτσάκισε. Ίσως θυμηθεί το Μάρτιο του 1995 με την εκλογή του Στεφανόπουλου που έγινε δεκανίκι του ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η εφιαλτική 8ετια Σημίτη ( Ίμια, Οτσαλάν, Μαδρίτη, Ελσίνκι, Χρηματιστήριο, μαγειρευτή -της ώρας- είσοδος στο ευρώ και άλλα πολλά). Ίσως θυμηθεί το 2009 που καταργούσε τα φέουδα για να εγκαθιδρύσει το δικό του. Ίσως θυμηθεί το 2010 που δε συναινούσε στο λάθος. Ίσως θυμηθεί το Φεβρουάριο του 2012 που χώριζαν οι δρόμοι μια για πάντα για να καλέσει σε πανστρατιά. Ίσως δει και τον Αχμέτ της μητέρας πατρίδας Τουρκίας που κατεβάζει στο πατριωτικό ψηφοδέλτιο στη Θράκη. Θα μου πείτε, μαθαίνει το παιδί. Ε, όχι άλλο στην κεφάλα μας πια!

Ο κος Βενιζέλος ακούγοντας την πρόταση Τσίπρα, ανέκραξε φωνή μεγάλη λέγοντας “Tragic”. Κι ίσως αν ακούσει ή δει κάποια πράγματα να το ξαναπεί.  Πχ. το νόμο περί ευθύνης (ποιας ευθύνης;;;) υπουργών. Tragic! Ίσως θυμηθεί το 2005 όταν δεν προέκυπτε κάτι το ενοχοποιητικό για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Tragic! Ίσως θυμηθεί το 2011 το καλοκαίρι που καταδίκαζε ως αντισυνταγματικό το να επιβάλλει / εισπράττει φόρους το κράτος μέσω των λογαριασμών των ΔΕΚΟ. Tragic! Ίσως δει τον εαυτό τώρα αυτές τις ημέρες ενώ είναι πάτος απόπατος να μιλά για πρωτιά! Tragic!

Τόσο λοιπόν ΤΡΟΜΑΞΕ το σύστημα η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα που είπε πως αν αυτοί οι δύο δεν αθροίζουν 151 το βράδυ της Κυριακής, τότε ενδεχομένως θα το αθροίζουμε όλοι οι άλλοι!

Τι σκέφτηκε το πιτσιρίκι σου είπαν! Θα μας φάει τη δουλειά; Θα επιτρέψουμε σε αυτό τον έρημο λαό έστω μετά από 40 χρόνια να δοκιμάσει κάτι άλλο;

Έ, όχι! Θα ξεφτυλίσουμε και τον Τσίπρα και τον Καμμένο και όλους όσους τολμήσουν να σβήσουν διαχωριστικές γραμμές. Θα τους ταπεινώσουμε.

Ξέρεις όμως τι γίνεται κε Σαμαρά που πλέον ως άλλος Σακελλάριος θα γράφεις νούμερα για επιθεωρήσεις και εσύ κε tragic που:

” από την όψη σου και μόνο του παχύ την τρομερή

σαν σε βλέπουν οι ανθρώποι προκαλείς γέλιο πολύ; ”

Αυτό που είπε ο Αντωνάκης μιας και μιλάμε θεατρικά στην κουμπαρομπεμπέκα.

“Στεφάνι βλέπω και για σένα κα κουμπαρομπεμπέκα. Για την κηδεία σου γιατί ζωντανή δε βγαίνεις από δω μέσα!”.

Έτσι κι εσείς, ζωντανοί πολιτικά δε θα βγείτε το βράδυ της Κυριακής!

Ήδη σήμερα ο κος Σαμαράς στρίμωξε τον κόσμο στο Ζάππειο με κάτι τεράστιες σημαίες για να φανεί η λαοθάλασσα. Την ίδια ώρα ο πρωταγωνιστής το καλοκαίρι στο Δελφινάριο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στην Ομόνοια σε πολύ μεγαλύτερο πλήθος κόσμου κόβωντας περισσότερα εισιτήρια.

Ο δε Βενιζέλος είχε stand up comedy στη Ρόδο. Σου λέει καλό καιρό έχει, κρουαζιερόπλοια έρχονται στο νησί, περατζάδα και σουλάτσο στην παλιά πόλη θα κάνουν, ας στήσω κι εγώ την κομπανία μου σε μια γωνιά.

Tragic! Ή γυναίκα – μπικίνι – τραγικό που έλεγε κι ο πράκτωρ Θ-Β! Διαλέγετε και παίρνετε.

Στο Δελφινάριο λοιπόν μπορεί να έχει Τσίπρα – Καμμένο, αλλά στο Άλσος θα έχει Χοντρό – Λιγνό ή Μπένυ Χιλ – καημένο. Όποιο σας αρέσει το κρατάτε.

Βέβαια με τόσες κωλοτούμπες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και νούμερα που κάνουν, ίσως αντί για το Άλσος να καταλήξουν στο τσίρκο Medrano!

Και σταματώ. Κρατώ λίγα γραμμάρια οργής για μια τελευταία μπαλωθιά το Σάββατο. Όλους τους υπόλοιπους τόνους τους φυλάω  για την ώρα της κάλπης την Κυριακή!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top